Anlık Bildirim

3D Touch özelliği tarihe karışıyor

Ekrana daha fazla bastırarak farklı menülerin ortaya çıkmasını sağladığınız iOS cihazlardaki 3D Touch özelliği ilgisizlik ve yüksek maliyet nedeniyle rafa kaldırılıyor.

Apple’ın ilk kez iPhone 6S serisinde yer verdiği ve ekranın dokunma baskısını ayırt edebilmesini sağlayan 3D Touch teknolojisi önemini yitirmeye başladı. Gelecek dönemde 3D Touch özelliğinden tamamen vazgeçilebilir.

İlgi görmüyor

3D Touch özelliği ekrana yaptığınız baskıya göre uygulamaların daha farklı tepki vermesini sağlıyor. Örneğin uygulama ikonuna bastırdığınızda özel bir menü açılıyor veya Live Photos fotoğrafları oynatılabiliyor.

Gelen bilgilere göre Apple’ın bu yıl piyasaya süreceği 6.1 inçlik LCD ekranlı iPhone modelinde 3D Touch özelliğine yer vermeyecek. iPhone X 2018 ve iPhone X Plus modellerinde ise yer almaya devam edecek.

Ne var ki analiz uzmanları gelecek yıl itibariyle 3D Touch özelliğinin tamamen kaldırılacağını tahmin ediyor. Teknoloji kullanıcılardan yeteri kadar ilgi görmedi ve yüksek maliyetini karşılamanın da bir anlamı kalmadı. Yani Apple için artık son vermenin zamanı geldi.

İlk tanıtıldığı dönemde popüler olan 3D Touch veya Android tarafında Force Touch olarak bilinen özellik Huawei Mate S modelinde de kullanılmıştı. Hatta Huawei bu teknolojiyi ilk kullandıklarını belirtmişti. Pek çok üreticinin dokunmatik hassasiyetli telefonlar piyasaya süreceği sık sık gündeme gelmişti. Bazı uygulamalar bu teknoloji olmasa bile kullanıcının ekrana uzun bastığında değişen menüler geliştirmiş ve bu havayı yansıtmaya çalışmıştı.

Sonrasında ise ilgi bir anda kayboldu. Genelde alışkanlığı ekrana kısa dokunuşlar olan tüketici, ikinci bir dokunma alışkanlığı kazanamadı. Sadece iPhone tarafında değil Android tarafında da Force Touch teknolojisine ilgi kalmadı diyebiliriz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19344 kez okundu.
49 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 3d touch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim