Anlık Bildirim

App Store’da uygulama açıklamaları izinsiz değiştirilemeyecek

App Store’da yayında olan uygulamanızın açıklama kısmında bir kaç küçük değişiklik yapmak istiyorsanız artık sisteme yeni bir versiyonunu yüklemek zorundasınız.

Bugüne kadar Apple App Store uygulama mağazasında geliştiriciler yapımlarının sayfa açıklamalarını istedikleri zaman hızlı bir şekilde değiştirebiliyordu. Şimdi ise açıklama kısmında yapılan düzenlemeler Apple’ın onayına tabi olacak.

Her şey onaylı

Firmanın sessiz sedasız iTunes Connect arayüzünde yaptığı değişikliğe göre artık geliştiriciler uygulama açıklamasını değiştirmek için önce uygulamanın güncellemesini göndermek zorunda. Sonra bu güncelleme için yeni açıklama ekleniyor ve onaya gönderiliyor. Bundan sadece kullanıcı sözleşmesi linkini girdiğiniz kısım hariç tutulmuş.

Daha önce uygulamaların başlıklarının ve resimlerinin değişmesi için güncelleme yüklemek gerekiyordu. Şimdi buna metin açıklamaları ve meta verileri de eklenmiş oldu.

Apple’ın neden kontrolü bu derece eline almak istediği bilinmiyor. En yakın ihtimal firmanın spam uygulamalar ile daha sıkı mücadele etme kararı. Bunun yanında yeni değişiklik ile açıklamayı değiştirmek için yeni versiyon yükleyen geliştiricilerin sayısının artacağı ve bunun da değerlendirme sürecini uzatacağı dile getiriliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim