Anlık Bildirim

Apple 2019'da trilyon dolarlık bir şirket olabilir

RBC Capital Markets analisti Amit Daryanani'ye göre Apple önümüzdeki 18 ay içinde piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine çıkararak. Bu hızlı yükselişte iPhone 8 etkili olacak.
Dünyanın en değerli şirketi olan Apple bu ayın başında önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Hisse fiyatı 153 dolara ulaşan şirketin piyasa değeri kurulduğu günden beri ilk kez 800 milyar doların üzerine çıktı. Beklenenden daha hızlı değer kazanan şirketin bu başarısı analistlerin de tahminlerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu.
Apple hisselerinin değeri ile ilgili tahminini yükselten bu analiz firmalarının başında RBC Capital Markets geliyor. RBC analisti Amit Daryanani iddialı bir açıklama yaparak Apple'ın 18 ay içinde piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine çıkarabileceğini söyledi.
2019 mali yılına gelindiğinde Apple hisselerinin 192 - 195 dolar arasında bir değere ulaşacağını öngören Daryanani, bu durumda şirketin piyasa değerinin 1 trilyon doların üzerine çıkacağını ifade etti. Eğer RBC analistinin bu öngörüsü doğru çıkarsa Amerikalı teknoloji devi tarihte 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olacak.
Daryanani'ye göre şirketin bu hızlı yükselişinde iPhone 8'in çıkışı ve Apple'ın hizmetler alanındaki gelirini arttırması oldukça etkili olacak. Apple geçtiğimiz çeyrekte hizmetler alanında 7.17 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde hizmetlerden elde ettiği gelir ise 6 milyar dolardı. Yani şirketin bu alandaki geliri bir yılda yüzde 18 arttı.
Her geçen gün daha fazla Apple ürününün kullanıcılarla buluşması ile birlikte hizmet alanında elde edilen gelir de hızla artıyor. App Store satışlarının artması, bulut hizmetlerine daha fazla ihtiyaç duyulması ve Apple Pay'in zamanla yaygınlaşması ile birlikte Apple'ın sadece hizmetler alanından elde ettiği gelir Fortune 100 şirketleri ile yarışacak hale geldi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim