Anlık Bildirim

Apple Haritalar ikonu artık yeni kampüsü gösteriyor

iOS 11 işletim sistemi ile birlikte bugüne kadar görmeye alıştığımız klasik ikon sembolleri değişime uğrayacak. Apple Haritalar ve App Store ikonu en çok değişenler.

Sonbahar döneminde kullanıma sunulacak yeni iOS 11 işletim sistemi ile artık ikonik hale gelen pek çok uygulama ikonunun değiştiğine şahit olacağız. Bunların başında meşhur Apple Haritalar ve App Store ikonu geliyor.

Dikkat çekiyor

iOS 11 beta sürümünde ortaya çıkan ikon değişiklikleri genelde ufak tefek sayılabilecek nitelikte ancak Apple Haritalar ve App Store uygulamaları için olanlar oldukça dikkat çekici. Her ikisi de bugüne kadar taşıdıkları anlamları kaybetmiş durumda.

 

Apple Haritalar ikonu artık yeni kampüsü gösteriyor Tam Boyutta Gör

Apple Haritalar ikonu bilindiği üzere 1 Infinite Loop yani Apple’ın şimdiki genel merkezinin konumunu işaret ediyordu. Apple artık Apple Park adındaki yeni devasa kampüsüne taşınıyor. Bu bakımdan ikon da bu konumu işaret edecek şekilde değiştirildi.

Diğer taraftan App Store ikonu da değişti. Şimdiye kadar kalem ve fırça sembollerini barındıran mağaza ikonu artık üst üste binmiş çubuklarla bir A harfini yani App Store ismini simgeliyor.

İkonlara yapılan diğer ufak tefek değişikliklere bakacak olursak; saat ikonunda rakamlar biraz daha kalınlaşmış durumda. Yine Safari ikonundaki kırmızı-beyaz iğnenin açısı çok az değiştirilmiş. Elbette bunlar son değişiklikler değil. Apple nihai sürümde ikonları tekrar eski haline döndürebilir ancak yenilik her zaman iyidir. 

 
Apple Haritalar ikonu artık yeni kampüsü gösteriyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim