Anlık Bildirim

Apple News uygulaması haber platformları için büyük bir avantaj sağlıyor

Henüz kısıtlı bir bölgede kullanıma sunulmasına rağmen Apple News haber uygulaması büyük ilgi görüyor. Pek çok yayıncı haber sayfalarına ciddi bir trafik almaya başladı.

Apple’ın iOS 9.3 ile belirli bölgelerde kullanıma sunulan News uygulaması büyük ilgi görüyor ve haber platformları sürekli artan bir trafik almaya başladı. Yayıncılar yeni uygulamadan bir hayli memnun olmuş durumda.

Önemli trafik getirisi var

Apple News üçüncü taraf uygulamalarda gördüğümüz magazin tadında haber okuma imkânı sunuyor. Kullanıcılar sürüklemeler yaparak haberler arasında kolay bir şekilde gezinebiliyor. Popüler içeriklerin yanı sıra editör seçimleri de serviste ön plana çıkarılıyor.

Servisin getirdiği trafik bir makalenin okunmasının yarısından fazlasına denk gelebiliyor. Örneğin Vox Media trafiğinin yarısı Apple News üzerinden geliyor. Başka bir TV platformu da yüzde 60 oranında Apple’dan trafik alıyor.

Apple bu servise çok büyük önem verdiği için eski gazetecilerden kurulu ve tecrübeli isim Roger Rosner’in liderlik ettiği bir editör ekibi kurdu. Ekip yayınlanacak haberleri detaylı değerlendirirken ayrıca ön çıkacak makaleleri de özenle seçiyor.

Ayrıca ekip özel bir Slack kanalından yayıncı kuruluşlar ile irtibat halinde ve yeni haberler, seriler, ilginç raporlar buradan aktarılıyor. Editör ekipleri ABD, Avustralya ve İngiltere’de çalışmalar yapıyor.

Elbette bu durumdan herkes memnun değil. Orta ve küçük ölçekli medya kuruluşları Apple’ın büyük firmalarla iş birliği yaptığı eleştirisinde bulunuyor. Böylesine büyük bir trafikten pay alamamak dezavantaj haline dönüşebiliyor.

Diğer taraftan Apple News için medya kuruluşlarının önemli bir reklam geliri olmuyor. Apple’ın bu konuda Google ile iş birliği yaparak DoubleClick platformunu servise entegre edeceği belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim