Anlık Bildirim

Apple, Türkiye’de geliştirici hesaplarının fiyatını üçe katladı

Apple, dün geceden tepeden tırnağa bütün ürünlerine can sıkıcı bir seviyede zam yaptı ve satıştaki bütün modellerin fiyatları bir anda yükseldi. Bu zamlardan beklenmedik şekilde geliştirici hesapları

Apple, Türkiye’de geliştirici hesaplarının fiyatını üçe katladı Tam Boyutta Gör

Yeni iPhone’ların tanıtılmasıyla birlikte Apple, ülkemizde satılan tüm cihazlarına bir fiyat düzenlemesi yaptı ve deyim yerindeyse Apple markalı tüm ürünlerin fiyatları uçuşa geçti. Sadece iPhone’ları değil Mac ürünlerini ve aksesuarları da etkileyen bu zamlar, özellikle iOS tarafına yazılım ve oyun geliştirmeyi ülkemizde çok pahalı bir uğraş haline getirdi.

Bugüne kadar Apple her zam yaptığında ekipmanların hatta aylık aboneliklerin fiyatlarında değişiklikler görmüştük ancak ülkemizde geliştirici hesabının fiyatı hep sabit kalıyordu. iOS ve MacOS uygulama mağazalarına oyun veya yazılım yüklemek isteyen geliştiriciler, yıllık Apple’a 269 lira ödüyordu ve bu rakam doların Türk lirası karşısındaki değerinin 3 liranın altında olduğu uzun yıllardan beri sabitti.


Şimdi ise Apple bu kısımda da bir düzenlemeye gitti ve fiyatları Euro ile endeksli bir hale getirdi. Bu durum neticesinde rakamlar 749 lira olarak revize edilmiş oldu. Apple’da ödemeler Google Play Store’da olduğu gibi bir defaya mahsus değil yıllık yenilendiğinden geliştiricilerin her yıl 749 lira ödemesi gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15733 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, apple türkiye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim