Anlık Bildirim

Apple, güncel iOS kullanım oranlarını yayınladı

Apple, iOS sürümlerinin güncel kullanım yüzdelerini yayınladı. iOS 11 yüzde 65'lik skoruyla pastanın büyük bölümünü oluşturuyor. Diğer iOS sürümlerinin kullanım oranı ve daha fazlası haberimizde.
Apple'ın en son iOS kullanım yüzdelerini yayınlamasından yaklaşık 1.5 ay sonra liste tekrardan güncellendi. 18 Ocak tarihinde Apple tarafından yayınlanan listede kullanım oranı yüzde 59'dan yüzde 65 seviyelerine ulaşan iOS 11 dikkat çekiyor. iOS 11'deki 6 puanlık artış iOS 10'da yüzde 5'lik bir azalmayı da beraberinde getiriyor.
Şu anki tabloya göre cihazların yüzde 65'inde iOS 11, yüzde 28'inde iOS 10 ve yüzde 7'sinde ise iOS 10'dan önceki sürümler yüklü durumda. Çıktığı günden bu yana düzenli aralıklarla güncellenen iOS 11, bir türlü iOS 10'un hızlı yükselişini yakalayamadı. Bundan tam bir yıl önce Ocak 2017'de iOS 10'un kullanım oranının yüzde 76 seviyelerinde olduğunu hatırlatalım.
Tüm bunların üstüne Apple'ın yeni iOS güncellemeleriyle eskiyen iPhone modellerini yavaşlattığı yönündeki açıklamaları, kullanıcıların yeni iOS sürümlerini yüklemesinde tedirginliğe yol açtı lakin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yayınlanması beklenen iOS 11.3 sürümüyle birlikte iOS 11'in kullanımında ciddi artış bekleniyor. Bundaki en önemli etken ise iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte kullanıcılar, iPhone'larının yavaşlamasına yol açan "güç yönetimi" seçeneğini istekleri doğrultusunda devre dışı bırakabilecekler. Son olarak önümüzdeki hafta içerisinde iOS 11.2.5 sürümünün çıkmasının dedikodular arasında yer aldığını belirtelim. iOS 11.2.5 güncellemesiyle birlikte tek bir mesaj ile cihazların çökmesine neden olan ChaiOS adı verilen güvenlik açığının düzeltilmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7201 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 10, ios 11 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim