Anlık Bildirim

Geçtiğimiz hafta WWDC 2017 etkinliği ile yeni ürünlerini duyuran ve iOS 11’i tanıtan Apple, yeni bir duyuruyla iMessage üzerinden müşterilerin işletmelerle irtibata geçmesine olanak sağlayan Business Chat özelliğini de tanıttı. Facebook’un Messenger ve WhatsApp gibi mesajlaşma platformlarında müşterilerin işletmelere ulaşabileceği servisler getirmesinin ardından iMessage’a da böyle bir destek sunmak için yola çıkan Apple; iPhone, iPad veya Apple Watch üzerinden işletmelere ulaşma hatta Apple Pay aracılığıyla satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak.

Kullanıcıların işletmelerle ilgili bilgi alma, rezervasyon, satın alma, teslimat gibi müşteri hizmetlerini aradıklarında yapabileceği bütün işlemlere cevap verecek olan Business Chat de işletmeler de bazı özel teklifleri müşterilerle paylaşabilecek. Bu açıdan Business Chat’in (tıpkı Facebook’ta olduğu gibi) Asya pazarında Line ve WeChat gibi uygulamaların uzun bir süredir kullanıcılarına sunduğu özellikleri iOS kullanıcılarına sunarak bu pazarda rekabet gücünü arttırabilecek. Business Chat ayrıca Siri, Safari, Haritalar ve Aramalar gibi Apple’ın uygulamaları ile entegre bir şekilde çalışabilecek.

İşletmeleri Bu Özellikten Faydalanmaya İtebilir 

Şu an için Live Chat, LivePerson, Salesforce, Nuance ve Genesys gibi sınırlı sayıda işletmenin müşteri hizmetlerini entegre ettiği platformun zamanla hem işletme sayısının artması hem de geliştiricilerin platforma katacağı yeni özellikler ile birlikte İOS kullanıcıları için bir numaralı müşteri servisi haline gelebileceği düşünülüyor.

Business Chat’in işletmelerin müşterilerle iletişime geçmesi için önemli bir yol olduğuna inandığını dile getiren Nuance’ın İşletme Bölümü Başkanı Robert Weideman yaptığı açıklamada Siri ile sanal asistanların öneminin arttığını ve Apple’ın iMessage uygulamasının da işletmeleri bu özellikten faydalanmaya iteceğini belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim