Anlık Bildirim

Apple, iOS 10.3.3'le Broadcom güvenlik açığını kapattı

Broadcom'un BCM43xx Wi-Fi yongalarının kullanıldığı Android telefonlar ve iPhone'ları etkileyen "Broadpwn" isimli güvenlik açığı iOS 10.3.3 güncellemesiyle birlikte kapatıldı.
Dünyanın en popüler iki mobil platformu, hackerların yama uygulanmamış cihazlarda uzaktan kod çalıştırmasını sağlayan "Broadpwn" adlı güvenlik açığından etkilenmiş durumda. Exodus Intelligence araştırmacısı Nitay Artenstein tarafından keşfedilden açık, kötü niyetli kişilerin Broadcom'un BCM43xx Wi-Fi yongalarını kullanarak kablosuz ağa bağlanan iPhone ve Android cihazların kontrolünü ele geçirmelerine imkan veriyor.
Google bu güvenlik açığını Temmuz ayında yayınladığı güvenlik güncellemesiyle düzeltmiş ve topu HTC, LG ve Samsung gibi üreticlere atmıştı. Zira bu üreticilerin Google tarafından sağlanan güvenlik güncellemelerini mümkün olan en kısa süre içerisinde kullanıcılara ulaştırması gerek. Şu anda henüz güncellemeyi almamış birçok Android telefonun saldırıya karşı savunmasız olduğu söyleniyor.
Apple ise kısa süre önce uyumlu iPad ve iPhone cihazlar için iOS 10.3.3 güncellemesini dağıtmaya başladığını duyurdu. Yeni güncelleme çeşitli iyileştirmeler ve hata düzeltmeleriyle gelirken Broadcom güvenlik açığını da kapatıyor. Kötü haber ise bu sürümün iOS 11'den önceki son iOS 10 versiyonu olabileceğinin söylenmesi. Bu da iOS 11'e yükseltilemeyecek cihazlar için birçok hatanın kalmaya devam edeceği anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim