Anlık Bildirim

Apple indirme başı fiyatlandıran yeni reklam ağını duyurdu

Çok fazla bütçesi olmayan ancak App Store arama sonuçlarında öne çıkmak isteyen geliştiriciler için firmanın Search Ads Basic adındaki yeni reklam verme seçeneği duyuruldu.

Geliştiriciler için kaliteli bir uygulama ortaya koymak kadar bu uygulamayı reklamlarla desteklemek de büyük önem taşıyor. Sessiz sedasız indirmeye sunulan kaliteli yapımların ön plana çıkması çok zor.

Ücretli öne çıkma hizmeti

App Store mağazasında geçen yıl itibariyle arama sonuçlarına reklam yerleşimini başlatan Search Ads ağı, bu yıl daha da geliştirildi ve hedef kitlesini genişletti. Ağ artık ikiye bölündü.

Search Ads geliştiricilerin konum, cinsiyet, anahtar kelime veya daha önceden indirip indirilmediği gibi kriterler üzerinden uygulamalarının reklamını vermesini sağlıyor. Aranan kelimeye veya ilgilere göre sonuç listesinin üst kısmında bu reklamlar gösteriliyor.

Uygulamanın öne çıkması açısından önemli bir adım olarak görülen Search Ads ağında geliştiriciler tıklama başına Apple’a para ödemekteydi. Harcanacak bütçe ise sınırsızdı.

Yeni güncellemede Search Ads Basic adında yeni bir alt seçenek dahil edilmiş durumda. Bu seçenekte geliştiriciler sadece indirme başına ödeme yapıyor. Bütçe ise 5000$ ile sınırlı. Bu açıdan maliyeti düşünen geliştiriciler için yapılmış diyebiliriz.

Hali hazırdaki Search Ads konsepti ise Search Ads Advanced olarak yoluna devam ediyor. Tıklama başı ödeme devam ediyor ve bütçe yine sınırsız olarak ayarlanmış.

Benzer reklam ağlarına göre Search Ads platformunun avantajı doğrudan App Store mağazasına erişim sağlaması ve doğrudan mağaza için arama sonuçlarında ortaya çıkması. Yeni güncelleme sonrasında geliştiricilerin reklam ağına daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor. Hali hazırda yüzde 50 civarında benimsenme oranı varken trafik başı maliyet de 1.5$ ile rakiplerden daha düşük seviyelerde. Search Ads henüz belirli ülkelerde kullanıma bulunuyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim