Anlık Bildirim

Dark web üzerinde finans harici en değerli meta Apple ID verileri

İlk olarak farklı yöntemlerle kişisel verilerinizi çalmaya çalışan saldırganlar ikinci olarak bunu karaborsadan satmaya yöneliyor. Şifreleriniz oldukça pahalı.

Dark web üzerinde finans harici en değerli meta Apple ID verileri Tam Boyutta Gör

Bugün internet üzerinde en değerli veri kullanıcıların kişisel verileri. Teknoloji devleri hedef odaklı reklamlar için bu verileri toplamaya çalışırken hackerlar ise bir şeyler çalabilmek veya dolandırabilmek amacıyla kişisel verilerin peşine düşüyor. Son araştırmalar login bilgilerinin çok değerli olduğunu gösteriyor.

Yeni biri olmanın bedeli 1100$

Dark web olarak adlandırılan ve internetin suç odaklı kara borsası tanımı yapılan alanda kullanıcılara ait kişisel veriler ihtiyacı olanlara satılıyor. Kimisi 1 centten kimisi de yüzlerce dolardan işlem görüyor.

Top100VPN tarafından yapılan bir araştırmaya göre finans tarafında en pahalıya giden hesaplar PayPal’a ait. Yaklaşık 250$’a kadar alıcı bulabiliyor. Sonrasında ise çeşitli bankalara ait kullanıcı giriş bilgileri geliyor. Bunlar da 160$ civarında seyrediyor. Bu bilgiler bir kez ele geçirildi mi kullanıcının hesabının boşaltılması büyük ihtimal. O yüzden çok değerli.

Finans harici alanda ise en çok ilgi gösterilen veri Apple ID giriş bilgileri. Tanesi 15.39$’dan satılan Apple ID verileri ile hatırlanacağı üzere ünlülerin kişisel fotoğrafları internete sızdırılmıştı. Bu bakımdan etkisi ve kazancı büyük oluyor.

Sonrasında Ebay hesapları 12$, Amazon hesapları 10$, Uber hesapları 10$, Booking hesabı 5$ şeklinde giden liste mevcut. Facebook 5$ civarında olsa da en yakın sosyal ağ hesaplarını ikiye katlıyor. Ayrıca Skrill hesabı 50$, pasaport bilgileri ise 60$ civarında. Eğer bir kişiye ait tüm verileri bulabilirseniz 1100$’a sizin oluyor. Yani 1100$ karşılığında o kişi oluyorsunuz.

Rakamlar oldukça korkutucu ve insanlar bu hizmetleri kullanmaya devam ettikçe artmaya da devam edecek gibi. Genelde hizmet sağlayıcılar bir takım çözümlerle veri tabanlarını korumaya çalışıyor anca Yahoo’nun milyarlık kullanıcı verisini çaldırması veya PSN saldırısı gibi olaylarda çaresiz kalıyor.

Son kullanıcı tarafında ise en azından gelen maillerin resmi hesaplardan olup olmadığına dikkat etmek, girilen sayfanın SSL bilgilerini ve adres doğruluğunu teyit etmek, anti-virüs programı kullanmak gibi tedbirlerin alınması gerekli.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim