Anlık Bildirim

Facebook iOS için de lite versiyon üzerinde çalışmalar yürütüyor

Facebook’un, düşük donanımlara sahip Android telefon sahipleri için kullanıma sunduğu Facebook Lite uygulamasının iOS versiyonu için çalışmalar yaptığı öne sürüldü.
Alt ve orta-alt seviye telefonlar, çok sayıda özelliği bünyesinde barındıran ve yüksek işlem gücü talep eden standart Facebook uygulamasını çalıştırmakta büyük güçlük çekiyordu. Bu telefonların çok büyük bir kısmının Android yüklü olması nedeniyle Facebook, Google Play üzerinden uygulamanın Lite versiyonunu kullanıma sundu.

9to5Mac haberine göre Facebook, Lite uygulamasının bir benzerini iOS platformuna getirmek için çalışmalar yürütüyor. Apple telefonları Android kadar çeşitlilik göstermiyor. Öte yandan, her geçen yıl yeni modellerin çıkması, uygulamanın yeni özelliklerle daha da güçlü donanım gerektirmesi, eski modeller için bu yönde bir ihtiyacın doğduğu düşüncesini Facebook’da uyandırmış olabilir.

SensorTower analitik firması, iOS Lite versiyonunun Türkiye’de test edildiğini tespit etmiş. Konuyla ilgili temasa geçilen Facebook destek ekibi, iOS Lite versiyonunun sadece belirli bölgelerde erişime sunulacağını belirtmiş. Bölgelerin nereleri olacağı ya da uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil, ancak Türkiye’de test edilmesi ülkemizde kullanılabileceği yönünde güçlü bir sinyal veriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim