Anlık Bildirim

Facebook iOS uygulaması aşırı batarya tüketiyor

Mobil cihazlarının bataryalarını daha verimli kullanmak isteyenler için enerjiye adeta susayan uygulamalar büyük dezavantaj oluşturuyor. Facebook'un iOS uygulaması da buna en son örnek. 

iOS 9 ile birlikte gelen detaylı batarya kullanım istatistiklerine göre Facebook, uygulaması için yeteri kadar verimlilik optimizasyonu yapamıyor ve arka planda tazeleme özelliği kapalı olsa bile Facebook çok fazla enerji tüketiyor. Bu özellik açıldığında enerji tüketimi pik yapıyor.

İstatistiklerde son 7 günde Facebook uygulamasının iPhone cihazında 3 saat ekran kullanımı ve 4.6 saat arka plan kullanımı şeklinde sürelere sahip olduğu, batarya tüketimine ise yüzde 19 civarında etki ettiği görülüyor. WhatsApp ise 1 saat ekran kullanımı ve 5.4 saat arka plan kullanımı değerlerinde bataryaya sadece yüzde 5 etki ediyor. 

Pek çok iOS kullanıcısı arka plan çalışma özelliğini kapatsa bile uygulamanın arka planda çalışmaya devam ettiğini, ayrıca uygulamanın zaman zaman arka planda otomatik videoları da sessiz bir şekilde çalıştırdığını rapor ediyor. Bazı güvenlik uzmanları da uygulamanın hijacking adı verilen ve kullanıcıdan izinsiz fonksiyonlar yerine getiren bir zararlı yazılım şekliyle aynı davranışı sergilediğini belirtiyor. 

Facebook yaptığı açıklamada batarya tüketim problemleri konusunda bilgilerinin olduğunu ve yeni bir yama üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Kullanıcıların web üzerinden Facebook platformuna girmelerinin daha az enerji tükettiği gelen bilgiler arasında.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2765 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, facebook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim