Anlık Bildirim

Google’ın bulduğu açık iOS 11 için jailbreak imkânı verebilir

Yakın zamanda iOS 11 sürümü için tam bir jailbreak aracı gelebilir. Bunun temeli de Google mühendislerinin tespit ettiği çekirdek seviyesinde bir açık olabilir.

Google’ın büyük yazılım platformlarında olabilecek açıkları aramak ve firmalara bildirmekle görevli Project Zero ekibi, Windows işletim sistemlerinin ardından iOS işletim sisteminde de kritik bir açık tespit etti.

Çekirdek seviyesinde

Project Zero ekibinde Ian Beer gibi daha önce iOS veya Android işletim sistemlerinde açıklar bularak ödül kazanan geliştiriciler yer alıyor. Ekibin amacı popüler yazılım platformlarında açıkları tespit ederek firmaları bilgilendirmek.

Ekip son olarak iOS 11 ile başlayan ve iOS 11.1.2 sürümüne kadar devam eden kritik bir açık bulmuş. Açık çekirdek seviyesinde işletim sistemine müdahale şansı doğuruyor. Böylece iOS 11 için jailbreak imkânı ortaya çıkıyor.

Normalde açık bulunduğu zaman firmaya haber veriliyor ve 90 içerisinde yama yayınlanmazsa kamuoyuna duyurma hakkı bulunuyor. Apple yukarıdaki açık da dahil haber verilen 15 açıktan 5’ini iOS 11.2 güncellemesi ile kapatmış. Muhtemelen beta dönemlerinden kaldığı için süre geçilmiş olabilir.

Beer’in untethered şeklinde bir jailbreak tarifi yapmayacağı belirtiliyor. Yani her seferinde telefonu bilgisayara bağlamak gerekecek. Bununla birlikte verdiği bilgiler ile jailbreak topluluğunun iPhone 6S ile öncesi cihazlarda ve iOS 11.2 öncesindeki sürümlerde tam bir jailbreak çözümü sunabileceği belirtiliyor. Ayrıca Beer’in bulgularının güvenlik araştırmacılarına daha fazla açık bulma şansı vereceği ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim