Anlık Bildirim

Google’ın yapay zekâ teknolojileri şefi Apple’a transfer oldu

Yapay zekâ konusunda önemli adımlar atmak isteyen Apple, Silikon Vadisinin en yetenekli mühendisleri arasında gösterilen Google’ın yapay zekâ şefi John Giannandrea’yı kadrosuna kattı.

Apple’ın Siri akıllı asistanını daha rekabetçi hale getirmek için yapay zekâ mühendisleri işe almaya başladığını duymuştuk. Şimdi sıra bu ekibin liderini belirlemeye geldi ve Apple aradığı taze kanı Google’da buldu.

John Giannandrea etkisi

Son dönemde Siri’nin akıllı asistan yarışında rakiplerinin gerisinde kaldığı sıkça dile getiriliyordu. Amazon Alexa ve Google Assistant hem yaygınlaşma konusunda hem de gelişim konusunda pazarda atbaşı durumda. Ayrıca Xiaomi gibi önemli oyuncular da akıllı asistan pazarına girdi. Apple’ın hızlı hamle yapması şart koşuluyordu.

Firma bir süre önce yaklaşık 161 yapay zekâ mühendisini işe almaya karar vermişti. Önceki yıllarda işe alınanlarla birlikte 300’den fazla mühendisin oluşturduğu bir ekip ortaya çıkacak. Elbette bu ekibe deneyimli birisinin liderlik etmesi gerekiyordu.

Apple yaptığı açıklamada Google’ın Ar-Ge ve yapay zekâ teknolojileri şefi John Giannandrea oluşan yeni ekibe liderlik edecek. Firmada kıdemli başkan yardımcısı görevine getirileceği belirtilen J.G. doğrudan Tim Cook’a rapor verecek.

2010 yılında Google’a katılan J.G. bugüne kadar Ar-Ge ve yapay zekâ teknolojileri şefi olarak görev yapıyordu. Google Assistant projesinde bizzat görev alan J.G. Silikon Vadisinin en yetenekli isimlerinden birisi olarak gösteriliyordu. Hafta başında sürpriz bir şekilde görevinden ayrılmış ve yerine Ben Gomes ile Jeff Dean getirilmişti.

Tim Cook çalışanlarına bir mektup göndererek J.G.’nin gelişinden memnun olduğunu ve gelecekte önemli projelere imza atacaklarını dile getirdi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim