Anlık Bildirim

Siri artık Türkçe konuşuyor

Siri artık Türkçe konuşuyor

Steve Jobs'un teknoloji dünyasına sunduğu armağanlardan birisi olan dijital asistan Siri, bugüne kadar pek çok alanda kendisini geliştirmeyi başardı. Şimdi de en önemli eksiği olan dil desteğini yavaş yavaş kapatmaya başlıyor.
iOS 8.3 beta programı devam ederken 2. beta yapısını yükleyenler ilginç bir sürprizle karşılaştı. Siri artık Türkçe de dahil 8 yeni dile daha destek vermeye başladı. Bunlar Rusça, Danimarkaca, Portekizce, Flemenkçe, İsveççe, Tayland dili ve Hint İngilizcesi şeklinde sıralanıyor. Kullanıcılar artık Siri'ye Türkçe komutlar vererek yine Türkçe olarak sonuçları görebilecek. Apple bir süre önce Türkçe dil desteği için iş poziyonları açmıştı.
iOS 8.3 sürümünde buna ek olarak kablosuz CarPlay bağlantısı ve daha farklı şekillerde Emoji paketleri olarak yenilikler öne çıkıyor. iOS 8.3 sürümü muhtemelen Mart ortalarında açık beta sürümüne geçecek ve şanslı 100 bin kullanıcı bu sürümü deneme fırsatı bulacak. Ayrıca Mart ayı içerisinde Apple Watch desteği getiren iOS 8.2 güncellemesinin de yayımlanması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11166 kez okundu.
55 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim