Anlık Bildirim

Uzun yıllar Siri akıllı asistanını en iyi hale getiren ve son olarak Mac sistemlerine entegre eden Apple, asistanını bağımsız ürünlerde de denemeye kararlı. Firma Siri tabanlı yeni bir akıllı hoparlör hazırlığı içerisinde.

Son dönemde popüler

Ses tabanlı dijital asistan barındıran Google Home ve Amazon Echo gibi ürünler giderek daha fazla ilgi görmeye başladı. Kullanıcı herhangi bir bilgisayar veya telefonun başına geçmeden hoparlöre sesli olarak komut veriyor ve asistan gerekli aramayı yaparak sonuçları yine sesli olarak kullanıcısına okuyor. Böylece kullanıcıya merak ettiği konular için hızlı bir şekilde bilgi arama imkanı verilmiş oluyor.

Apple’ın Siri tabanlı akıllı hoparlörü Apple A8 veya A9 yonga seti, 2GB RAM gibi iOS cihazlarıyla benzer bir donanım taşıyacak. Ayrıca iOS işletim sisteminin modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanacak.

Silindir şeklindeki hoparlör bir woofer ve 7 adet tweeter barındıracak. Akustik performansını en iyi seviyeye çıkaracak olan hoparlörde Beats teknolojilerinin kullanılacağı ifade ediliyor. Ayrıca ürün AirPlay desteği de sunacak.

Apple bağımsız bir dijital asistan olmasının yanında akıllı ev sistemlerini kontrol edecek bir merkez üs olmasını da istiyor. Yani Apple ekosisteminin tam ortasına yerleşen bir ürün olma özelliğini taşıyacak.

Üst seviyeye hitap ettiği için 200$ seviyesine yaklaşacağı tahmin edilen akıllı hoparlörün WWDC 2017 konferansında tanıtılması bekleniyor. Bazı kaynaklar sonbahardaki iPhone 8 etkinliğinde de ürünün boy gösterebileceğini ifade ediyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim