Anlık Bildirim

Steve Jobs, ölümünden 5 yıl sonra bile teknoloji dünyasının en popüler ismi

Kanserle verdiği uzun süreli savaş sonrası 5 Ekim 2011'de hayatını kaybeden Apple kurucusu ve CEO'su Steve Jobs, ölümünden 5 yıl sonra bile teknoloji dünyasının en popüler ismi olmaya devam ediyor.
Dünyanın en değerli markası olan Apple'ın kurucusu ve CEO'su olan Steve Jobs, 5 Ekim 2011'de, yani bundan tam 5 yıl önce hayatını kaybetti. Pankreas kanseri ile uzun süre savaş verdikten sonra 56 yaşında ölen Jobs, ölümünden 5 yıl sonra hala dünyanın en popüler isimleri arasında yer almaya devam ediyor.
Steve Jobs ismi ve onun etrafında kurulan miras öylesine güçlü ki Jobs ölümünden yıllar sonra bile teknoloji dünyasının en popüler ismi olmaya devam ediyor. Google Trends'in sunduğu güncel verilere göre Jobs; yeni Apple CEO'su Tim Cook'tan, Facebook kurusucu Mark Zuckerberg'ten, Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk'tan ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten daha popüler bir isim olmayı sürdürüyor.
Steve Jobs'un popülerlik konusunda bu isimlerin önünde olmasının başlıca sebeplerinden biri; Jobs'un zamanla bir popüler kültür ikonu haline gelmiş olması. Ölümünün ardından Apple kurucusu hakkında birçok biyografi kitabı yazıldı ve belgesel çekildi. Ayrıca bu biyografilerden yola çıkılarak Jobs hakkında iki de film çekildi. 2013 yılında vizyona giren Jobs ve 2015 yılında vizyona giren Steve Jobs.
Jobs'un hala popüler olmasının bir diğer nedeni de Apple'ın tüm stratejilerini onun hayat görüşü ve vizyonu etrafında kurmaya devam ediyor olması. Steve Jobs'un yakın arkadaşı olan ve Apple CEO'su olarak bizzat Jobs tarafından seçilen Tim Cook; Jobs'un mirasının bundan 10 yıl sonra da, 100 yıl sonra da, 1000 yıl sonra da Apple'da yaşatılmasını istediğini ifade etmişti.
Elbette bu mirasın gölgesi altında yaşamak Tim Cook için her zaman çok da kolay olmadı. Jobs'tan CEO görevini devraldığında değeri 50 milyar dolar olan Apple'ın değerini 600 milyar dolara çıkaran Cook, buna rağmen sık sık eleştirildi ve Jobs'un tasvip etmeyeceği kararlar almakla suçlandı.
Apple'ın gelecekte nasıl bir yol izleyeceği veya Jobs'un hayalini yaşatıp yaşatmayacağı bilinmez, ancak kesin olan bir şey var ki o da Steve Jobs'un uzun yıllar unutulmayacağı ve teknoloji dünyasında iz bırakmak isteyen birçok girişimciye ilham kaynağı olacağı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4306 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steve jobs, jobs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim