Anlık Bildirim

Super Mario Run ilk gün 4 milyon dolar elde etti

Mobil platformlarda sonsuz koşusuna başlayan Super Mario Run, yapımcısı Nintendo’nun yüzünü güldürüyor. Oyun ilk günde 4 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.

Nintendo’nun doğrudan mobil platformlar için geliştirdiği ilk oyun olan Super Mario Run, iOS platformu için indirmeye sunuldu. Beraberinde pek çok tartışmayı ve haberleri de getirdi.

Nintendo’nun büyük beklentiler beslediği mobil oyunu önemli rakamlara imza attı. Toplam 151 ülke mağazasında indirmeye sunulan Super Mario Run kısa süre içerisinde 60 ülkede en çok indirilen oyun oldu. Tahminlere göre oyun ilk gün 10 milyon indirmeye imza attı ve 4 milyon dolar da gelir elde etti. ABD ve İngiltere’de en çok hasılat yapan oyun oldu.

Super Mario Run firma açısından başka bir öneme daha sahip. Pokemon Go yapımında ortaklık olduğu için gelir doğrudan firmaya kalmıyordu. Super Mario Run oyununda ise gelir doğrudan firmaya kalacak.

Sadece iOS tarafında olmasına rağmen oyunun elde ettiği rakamlar dikkat çekici. İlk ay firmanın 70 milyon dolar gelir beklentisi bulunuyordu. Başlangıç ivmesi korunursa hedef kolay bir şekilde geçilecek. Android sürümü de işin içine katıldığında Nintendo’nun önemli gelirler elde edeceğini tahmin edebiliriz.

Yeni Bir Hava

Klasik oyunlarından farklı olarak Mario sağa doğru otomatik olarak koşuyor. Bu bakımdan oyuncuların hamlelerini dikkatli yapmaları gerekiyor. Geç veya ekran basıldığında Mario için her şey çok geç olabiliyor.

Oyunda 6 farklı dünya ve 24 farklı seviye yer alıyor. Her seviye ince ince tasarlanmış ve görsel açıdan zenginleştirilmiş. Oyunun heyecanını kaybetmemesi için bölümlerde farklı yollar ve keşfedilmesi gereken paralar bulunuyor. Bu bakımdan tekrar tekrar oynanabilir.

Toplamda 2 saat süren tam tur sonrasında yeni keşifler için başa döndüğünüzde süre de uzuyor. Ücretsiz olan sürümde çok az seviye sunulmuş. Tam oyun için 27TL ödemeniz gerekiyor.

Diğer taraftan oyunun sürekli internet bağlantısı gerektirmesi ve dakikada 40MB-60MB veri harcaması tartışmalara konu olmuştu. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3182 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, super mario run 4 million dollars ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim