Anlık Bildirim

Apple’ın öğrencileri ve yeni başlayanları Swift ile çalışmayı keşfetmeye teşvik eden interaktif uygulaması Swift Playgrounds, kapsama alanını robotlar, dronelar ve müzik enstrümanlarına doğru genişletiyor.

Akıllı hamle

Swift Playgrounds uygulaması ilk kez iOS 10 işletim sistemi ile birlikte iPad modellerine sunulmuştu. Hem öğrencilere hem de Swift diline yeni başlayanlara yol göstermeyi amaçlayan uygulama oldukça beğenilen bir interaktif arayüze sahip.

Swift Playgrounds, Apple tarafından geliştirilen programlama derslerini kapsıyor. Bu derslerde öğrenciler temel kodlama konseptlerini öğrenirken etkileyici bir grafik dünya aracılığıyla ekrandaki karakterleri yönlendirmek, bulmacalar çözmek ve zorlukların üstesinden gelmek için kodlar yazıyorlar. Uygulama 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Apple’ın son hamlesi ise Swift Playgrounds uygulamasına robotlar, Drone cihazları ve müzik enstrümanlarına yönelik olarak kodlama geliştirme imkanı eklemek oldu. Son dönemde önemi giderek artan bu bileşenlerin yazılımcılar tarafından da değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bakımdan Apple’ın hamlesi önemli.

Firma uygulama için pek çok üçüncü taraf üretici ile işbirliği yapıyor. İşbirliği kapsamında önemli ürünler Swift Playgrounds tarafından desteklenmeye başlayacak. LEGO MINDSTORMS Education EV3 seti, Sphero SPRK+ robot top, Parrot Mambo, Parrot Airborne, Parrot Rolling Spider, UBTECH Jimu Robot MeeBot seti, Skoogmusic Skoog 2.0 müzik kutusu bunlardan bazıları.

Üçüncü taraf desteği Swift Playgrounds 1.5 sürümü ile birlikte geliyor. Sürüm 5 Haziran itibariyle indirmeye sunulacak. iOS 10 işletim sistemli tüm iPad Air, iPad Pro modelleri ve iPad mini 2 sonrası tabletler uygulama ile uyumlu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim