Anlık Bildirim

Tüm MacOS ve iOS işletim sistemlerinin kaynak kodlarına sahip olabilirsiniz

Apple’ın masaüstü ve mobil işletim sistemlerinin çekirdek seviyesinde ne tür kod benzerlikleri sunduğunu merak ediyorsanız bunu araştırabilme imkanınız bulunuyor.

Yazılım dünyasında ayrı bir yere sahip olan Apple’ın mobil ve masaüstü işletim sistemleri, açık kaynak severlerin de yakından takibi altında. Firma uzun süredir kaynak kodlarını takipçileri ile paylaşıyor. Apple sistemlerinin detaylarını öğrenmek isteyenler kaynak kodlarını diledikleri gibi kurcalayabilirler.

Tüm sürümler mevcut

Açık kaynak konseptinin her zaman platformlarının temelini oluşturduğunu ifade eden Apple’ın Open Source Licence programı kapsamında kaynak kodlarını paylaştığını biliyoruz. Genelde bu süreç biraz uzun olsa da meraklıları için beklemeye değiyor. Son güncelleme ile artık en güncel MacOS ve iOS kaynak kodlarına ulaşabilirsiniz.

Apple Open Source Licence sayfasında MacOS işletim sisteminin 10.13 yani High Sierra sürümüne kadar kaynak kodları bulunabiliyor. iOS tarafında ise iOS 11 öncesindeki son yapı olan iOS 10.3.3 sürümü yer alıyor. iOS 11 sürümünün de yakın zamanda sayfaya çıkması bekleniyor.

Bunlar haricinde Apple geliştirici araçları 8.2.1 sürümüne kadar ve OS X Server işletim sistemi de 3.0.2 sürümüne kadar erişime açık. Kodlama meraklıları kaynak kodlarını inceleyerek iOS ve macOS işletim sistemlerinin çekirdek seviyesinde ne tür benzerlikler taşıdığını görebilirler.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim