Anlık Bildirim

Yakında Apple ID ile sitelere giriş yapmak mümkün olacak

Üyelik gerektiren sitelerde sürekli kullanıcı adı ve şifre belirleme zahmetinden bıktıysanız Apple size bir çözüm sunmak üzere. Artık Apple ID ile sitelere giriş mümkün olacak.

Günümüzde kullanıcı adı ve şifre ile girmeyi gerektiren forum gibi pek çok siteye Google, Facebook, Twitter hesaplarını kullanarak giriş yapabiliyorsunuz. Bu listeye Apple da eklenmek üzere.

Sadece Apple ID yeterli

iOS 11.3 beta kodlarında ortaya çıkarılan yeni özellik web sitelerine Apple ID kullanarak giriş yapmanıza imkân tanıyacak. SecureChannel adı verilen bu özellik Apple ID entegrasyonu yapan web sitelerinin iCloud üzerinde belirli verilere erişmesine izin veriyor.

Kullanıcının adı, soyadı ve email adresine erişen web sitesi bunu Apple ID ile doğruladıktan sonra login olmaya imkân tanıyacak. Ayrıca doğrudan Apple ID tuşunun yanı sıra QR kodu okutarak da kullanıcı giriş yapabilecek.

Sürekli yeni kullanıcı adı ve şifre belirlemek istemeyenler için veya her siteye göre belirleyince artık şifresini unutmaya başlayanlar için bu tür sosyal platform hesapları ile giriş yapmak oldukça cezbedici oluyor. Bugün milyonlarca sitede Google veya Facebook hesabınızla kolay bir şekilde üye olabiliyorsunuz. Apple bu sayede kullanıcıların daha fazla etkileşime girmesini de sağlamış olacak.

SecureChannel özelliği kesin olarak iOS 11.3 ile birlikte mi aktif olacak bilinmiyor. Hizmetin çalışması için web sitelerinin de bunu entegre etmesi gerekiyor ki genele hitap edecek şekilde bir tanıtımın yapılması şart gibi. Bu bakımdan WWDC konferansında bir tanıtım olabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim