Anlık Bildirim

Apple, Çin uygulama mağazasından 25 bin uygulama sildi!

Apple, Çin uygula mağazasından kumarla ilgili pek çok uygulamayı kaldırdığını ama Apple,Pekin ve Washington arasındaki ticaret gerilimi nedeniyle incelemeye alındığını söyledi.
Washington ve Pekin arasındaki iplerin gerilmesiyle birlikte, Çin devlet medyası Apple'ın Çin operasyonlarındaki eksiklikleri araştırdı. Geçtiğimiz ay bir CCTV raporu, şirketi yasadışı kumar uygulamalarının çoğalmasına izin vermekle suçladı. 
Geçen ay basında yer alan bir diğer medya raporunda ise, iMessage servisi aracılığıyla gönderilen mesajların yetersiz filtrelenmesi olduğunu iddia ettiği için Apple’a başvurdu. Bunun üzerine Apple, Çinli kullanıcı verilerinin devlete ait bir şirkete transferi için birkaç adım attı.

ABD devi incelemeye alındı

Apple, yaptığı açıklamada, Çin uygulama mağazasından kumarla ilgili 25 bin uygulamayı kaldırdığını ama Apple, Pekin ve Washington arasındaki ticaret gerilimi nedeniyle incelemeye alındığını söyledi. 
Apple, "Uygulama mağazamızdaki çok sayıda yasadışı kumar uygulamasını zaten kaldırdık. Bunları bulma ve App Store'dan kaldırma çabalarımız konusunda ihtiyatlıyız." dedi. 
CCTV Anchor Chang Xiao, "Ekibimizin araştırması gösteriyor ki, Apple'ın büyük ölçekli onarımlarından sonra bile boşluklar hala var." dedi. 
En son CCTV yanında söz alan bir hukuk profesörü, "Apple platformunun yardımıyla bazı kötü niyetli kişiler doğrudan kazanç sağlayabilir. Ayrıca Apple'ın sadece mağazadaki uygulamaları kaldırmak değil, aynı zamanda bu tip uygulamaları tamamen engellemesi gerekir." sözlerine yer verdi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim