Anlık Bildirim

iOS 10.3′te keşfedilen gizemli klavye Apple’ın sürprizini ortaya çıkardı

iOS 10.3'ün yayınlanan son beta sürümünde keşfedilen bu özellik ile Apple’ın klavye konusunda yıllar sonra köklü bir değişiklik yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı.
iOS 10.3′te keşfedilen gizemli klavye Apple’ın sürprizini ortaya çıkardı
 
iOS ile yazılım cephesinde bazı köklü değişikliklere gitmek isteyen Apple’ın yenilikleri teker teker ortaya çıkmaya devam ediyor. Kısa süre önce 30 yıllık dosya sistemini değiştireceği belirtilen teknoloji devinin şimdi de klavye konusunda sürpriz yapmaya hazırlandığı tespit edildi.
Ünlü iOS geliştiricilerinden Steven Troughton Smith tarafından 10.3 beta 1 sürümünde fark edilen klavye özellikleri üstün kullanıcı deneyimi vadediyor. Öyle ki "yüzen klavye" olarak nitelendirilen yenilikle birlikte kullanıcılar artık klavyeyi ekranda istediği yere taşıyabilecek. Aynı anda iki farklı uygulama açıkken dahi çalışan bu özellik sayesinde klavyenin ekranı kaplama sorunu ortadan kalkarken, tek elle yazamama problemi de büyük ölçüde gideriliyor.
Smith’in aktardığı bilgilere göre final sürümünün yayınlanmasıyla 9.7 inç iPad ve daha geniş ekranlı cihazlarda klavye kullanımı oldukça kolaylaşacak. Diğer taraftan "hareketli klavye" fonksiyonu sayesinde parmağınızı herhangi bir harf üzerinde basılı tutarak sağa/sola kaydırdığınızda boşluk (Space) ve silme işlemi (Backspace) yapabilmek mümkün hale geliyor. Ne zaman indirmeye sunulacağı henüz bilinmeyen iOS 10.3'te bahsi geçen "yüzen" ve "hareketli" klavye özelliklerini hemen aşağıdaki tweet’lerden görebilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9840 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios klavye, ios 10.3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim