Anlık Bildirim

iOS 11.3 ile gelen yenilikler neler? Ne gibi özellikler sunacak?

iOS 11.3'ün beraberinde getireceği yenilik ve iyileştirmeler belli oldu. Güncelleme ile birlikte gelecek yeniliklere ve güncellemenin hangi cihazlara yüklenebileceğine haberimizden ulaşabilirsiniz.
iOS 11.2.5 güncellemesinin yayınlanmasının ardından iOS 11'in üçüncü büyük güncellemesi olacak iOS 11.3'ün ayak sesleri de duyulmaya başlandı. Birçok yenilik ve performans iyileştirmesini beraberinde getirecek olan güncelleme ile birlikte kullanıcılar, iPhone'ların işlemcisini yavaşlatan güç yönetim sistemini istekleri doğrultusunda devre dışı bırakabilecek. 
 
Hatırlayacağınız üzere bir hafta önce, ABD'nin önde gelen radyo ve televizyon kuruluşu ABC News'e konuşan Apple CEO'su Tim Cook, ilerleyen zamanlarda yeni bir iOS güncellemesi yayınlanacağını ve bu güncellemeyle birlikte kullanıcıların iPhone'larının pil sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinebileceğini ve cihazlarının yavaşlamasına sebebiyet veren güç yönetim seçeneğini devre dışı bırakabileceğini açıklamıştı. Bu açıklamalar Apple tarafından doğrulandı ve yeniliklerin iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte kullanıcıların deneyimine sunulacağı ortaya çıktı. Gelin hep beraber Mart ayında çıkması beklenen iOS 11.3 sürümüne damga vurması beklenen yeniliklere yakından bakalım.

Pil Sağlığı ve Güç Yönetimi Özelliği

iOS 11.3 ile gelen yenilikler neler? Ne gibi özellikler sunacak?
 
iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte Ayarlar menüsünde bulunan Pil sekmesine batarya ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler eklenecek. Bu özellik yalnızca iPhone 6 ve sonrası için kullanıma sunulacak. Ayarlar > Pil bölümüne, pilin sağlık durumu ve iPhone'ların yavaşlamasına sebebiyet veren güç yönetimi seçeneği eklenecek.

ARKit 1.5

İlk defa iOS 11 ile Apple ekosistemine giren ARKit (arttırılmış gerçeklik platformu) iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte daha gelişmiş bir yapıya bürünecek. Geliştirilmiş aygıtlar, uygulamanın duvar ve kapı gibi düşey yüzeyleri tanımasını ve yerleştirmesini sağlıyor. Güncelleme aynı zamanda yuvarlak masa gibi düzensiz şekilli nesnelerin haritalanmasını da geliştiriyor.

Dört Yeni Animoji

iOS 11 ve iPhone X ile hayatımıza giren Animojilerin sayısı artıyor. iOS 11.3 sürümüyle birlikte toplam Animoji sayısı 12'den 16'ya yükselecek. 4 yeni Animojonin ekleneceği güncellemeyle birlikte ejderha, ayı, kafatası ve aslan Animojileri de iPhone X'daki yerini alacak.

Sağlık Kayıtları

iOS 11.3 ile birlikte gelecek olan bir diğer önemli yenilik ise Apple'ın sağlık uygulaması, hastanelerin ve kliniklerin hasta verilerini daha kolay paylaşmasını sağlayan yeni bir sağlık kayıtları özelliğine sahip olması olacak. Bu, kullanıcıların mevcut sağlık verilerini birden çok sağlayıcıdan görmelerini imkan tanıyacak. 
Güncellemeyle birlikte laboratuvar sonuçları, ilaçlar ve daha fazlası kullanıcılara düzenli aralıklarla bildirim olarak gönderilecek. Kişisel sağlık verilerinin bulunduğu bu sistem, şifreyle de korunacak. 

Apple Müzik Videoları 

iOS 11.3 ile birlikte Apple müzik uygulamasına müzik videoları eklenecek. Apple müzik aboneleri, herhangi bir reklam kesintisi olmadan müzik kliplerini izleyebilecek. 
Apple müzik, yeni ve klasik müzik videoları topluluğu olarak da faaliyet gösterecek ve kullanıcıların yeni materyalleri keşfedip favorilerini tekrar ziyaret etmelerini sağlayacak. Ayrıca sanatçılar, müzik video oynatma listelerine de sahip olabilecek.

News, HomeKit ve Acil Servisler için Güncellemeler

Apple, iOS 11.3 sürümüyle birlikte haberler uygulamasının "sizin için" bölümüne yeni bir video grubu ekleneceğini de söyledi.  
iOS 11.3 mevcut aksesuarlara HomeKit desteği ekleme olanağı tanıyan HomeKit yazılım kimlik doğrulamasını da içeriyor. Son olarak, güncelleme, kullanıcının acil servisleri çağırırken otomatik olarak bir mevcut konumunu gönderen "Gelişmiş Mobil Konum" desteğini ekleyecek.

iOS 11.3 Hangi Cihazlara Yüklenebilecek?

iPhone: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s

iPad: 12.9 inç iPad Pro (birinci ve ikinci nesil), 9.7inç iPad Pro, iPad (beşinci nesil), iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2
iPodTouch (altıncı nesil)
Güncellemenin Mart ayında yayınlanması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim