Anlık Bildirim

iOS 11'de yetkisiz kişiler telefonunuz kilitliyken fotoğraflarınıza erişebilir!

iOS 11 ile birlikte yeni bir güvenlik açığı tespit edildi. İstenmeyen kişiler yalnızca birkaç kolay adımla galerinizdeki tüm fotoğraflarınıza erişebiliyor. Ayrıntılar haberimizde...
iOS 11'de önemli bir güvenlik açığı tespit edildi. iOS 11.0.3 ve iOS 11.1'in Beta sürümünün yüklü olduğu iPhone'larda yalnızca birkaç kolay adım ile istemediğiniz kişiler galerinizdeki fotoğraflara ulaşabilir.
iOS 11'deki bu kritik güvenlik açığı iDeviceHelp tarafından keşfedildi. iOS 11.1 yüklü bir iPhone'da, telefon kilitliyken fotoğraflara ulaşabildiği görülen videoda yapılanları adım adım sıralıyoruz.
Öncelikle birinin sizi iPhone ile araması gerekiyor. Arama sırasında çalan iOS 11.1 yüklü iPhone'un arama ekranındaki  Mesaj > Özel sıralamasını takip ettikten sonra mesaj ekranı açılıyor. Ardından mesaj ekranına rastgele üç adet emoji ekledikten sonra Home tuşuna basılı tutarak Siri'yi çalıştırıp ona ayarları açması gerektiği talimatını vermelisiniz lakin sizden parmak izinizi okutmanız isteniyor. Aynı işlemi ikinci defa tekrar ettikten sonra Siri'yi hiç çalıştırmadan mesaj ekranının alt sekmesine bir kamera simgesi beliriyor. Bu simgeye tıklayan kişi galerinizde bulunan tüm resimlere erişebiliyor.
 
Muhtemelen Apple, kısa süre içerisinde iOS 11 için bir ara güncelleme yayınlayarak açığı kapatacaktır. Yeni bir iOS güncellemesi yayınlandığı taktirde sizlere duyuracağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6608 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 11, ios 11.1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim