Anlık Bildirim

iOS 12, watchOS 5, TVOS 12 ve macOS 10.14 için beta 2 yayınlandı: İşte tüm yenilikler

Apple; iOS 12, watchOS 5, TVOS 12 ve macOS 10.14 Mojave işletim sistemlerinin ikinci beta sürümlerini yayınladı. Bakalım ikinci beta sürümleriyle birlikte neler değişmiş?
4 Haziran günü düzenlenen WWDC 2018 Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılan iOS 12'nin ikinci beta sürümü yayınlandı. Daha önce test ettiğimiz iOS 12'nin yeni beta sürümünde birtakım ufak yenilikler, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri yer alıyor. İşte iOS 12 beta 2 yenilikleri:

iOS 12 beta 2 yenilikleri 

  • Pil kullanımı arayüzü yenilendi: Son 24 saat içerisindeki etkinlik ve pil seviyesi için grafikler yeniden tasarlandı. 
  • Ekran süresi özelliği geliştirmeleri: Artık tek bir cihaz üzerinden tüm Apple cihazlarınızın kullanım etkinliklerini görüntüleyebilirsiniz.   
  • Uygulama sınırları özelliği geliştirmeleri: Herhangi bir uygulamaya tıkladığınızda günlük ortalama kullanım süresini, geliştirici, kategori ve daha fazlası dahil olmak üzere uygulama hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. 
  • Bildirimler: Siri, sık kullanılmayan uygulamalardan aldığınız bildirimleri sınırlama konusunda önerilerde bulunur.  
  • Otomatik şifre doldurma: iCloud parolalardan kayıtlı bir şifrenin otomatik olarak doldurulması için ki arayüz yenilendi. 
  • Sesli notlar: Sesli notlar açılış ekranında değişikliğe gidildi. 
  • Face ID: Face ID'yi kullanarak içeriğin kilidini açarken artık "Face ID ile Tarama" yazısı çıkıyor. 
  • Fotoğraflar: Fotoğraflar uygulamasındaki "Medya Türleri" ve "Albümler" listelerinin metin boyutu arttırılarak okunabilirlik iyileştirmeleri yapıldı.
  • iPad'de çalıştırılan iPhone uygulamaları: iPad'de çalıştırılan iPhone uygulamaları, hem 1x hem de 2x modunda (yeni iPhone modellerinin boyutunda) görüntülenebiliyor. 
  • Çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri

Not: Haberimizin sonunda yer alan galeriden iOS 12 beta 1'den iOS 12 beta 2'ye geçişte nelerin değiştiğine göz atabilirsiniz.  

WatchOS 5 beta 2 yenilikleri

WatchOS 5 beta 2'deki en büyük yenilik, fonksiyonel Walkie Talkie uygulamasını kullanıma sunulması oldu. Walkie Talkie uygulamasıyla birlikte Apple Watch sahipleri, hücresel bağlantı ya da Wi-Fi üzerinden birbirleriyle iletişim kurabiliyor. Kullanıcılar Apple Watch üzerinden Walkie Talkie uygulamasını başlattıklarında iletişim kurmak istedikleri kişiyi seçecek. Ardından konuşmanın diğer ucundaki alıcı, saati üzerinden bir "bip" sesiyle uyarılacak. Kişi konuşma davetini kabul ettiği takdirde, iki yönlü bağlantı kurulacak ve tıpkı bir telsiz aracılığıyla iletişim kurarcasına sohbet başlıyor olacak. Walkie Talkie uygulaması, gizli iletişim yöntemlerini sevenler için dikkat çekici bir seçenek olacaktır.

TVOS 12 beta 2 yenilikleri

Ayarlar kısmına Dolby Atmos seçeneği eklendi. Bunun için Ayarlar › Video ve Ses › Çevre Sesi › Uzamsal Ses: Dolby Atmos özelliğini aktif edebilir ya da kapatabilirsiniz.

macOS 10.14 Mojave beta 2 yenilikleri

iOS 12, watchOS 5, TVOS 12 ve macOS 10.14 için beta 2 yayınlandı: İşte tüm yenilikler
 
Son olarak macOS Mojave işletim sistemi için yayınlanan ikinci beta sürümünün bizlere getirdiği yeniliklere değinecek olursak; karanlık mod özelliğinin Apple Haritalar için de aktif edildiğini görüyoruz. Pek de yenilik sayılmamakla birlikte göze çarpan bir diğer değişiklik ise Mac App Store ekranda daha az yer kaplıyor olması. Küçülen simgelerle birlikte küçük ekranlı Mac modellerinde ekran daha tasarruflu kullanılıyor.     
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim