Anlık Bildirim

iOS 12'de iki iPhone'un aynı sanal nesneye bakması mümkün olacak

Apple'ın önümüzdeki Pazartesi günü Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtacağı iOS 12'de yer alan ARKit 2.0 ile iki iPhone'un aynı sanal nesneye bakması mümkün hale gelecek.
Teknoloji devi Apple'ın Pazartesi günü düzenlenecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nde (WWDC 2018) tanıtacağı iOS 12'de, geliştiricilerin uygulamalarında artırılmış gerçeklik deneyimleri oluşturmalarına olanak sağlayan ARKit 2.0'da duyurulacak.

Yeni özellik WWDC 2018'de tanıtılacak

ARKit 2.0 SDK'sı ile iki iPhone kullanıcısının aynı anda ve farklı cihazlarda artırılmış gerçeklik deneyimini paylaşmaları mümkün hale gelecek. Yani Apple iki kişinin aynı veriyi her bir cihaz üzerinde aynı anda görebilmeleri için veriyi paylaştıran bir teknolojiyi tanıtacak. Apple'ın bu teknolojisi Google'dan farklı olarak ev veya kişisel alanların taranmasını ve bulutta depolanmasını gerektirmeyecek.
Apple'ın bu sisteminin tam olarak nasıl çalışacağını Pazartesi günü öğrenecek olsak da, sistemin ikiden fazla kullanıcı arasında çalışıp çalışmayacağı şimdilik bilinmiyor. Şirketin CEO'su Tim Cook yapılan AR-GE çalışmalarını "Büyük ve derin" olarak nitelendirerek bu teknolojinin uzun vadede ilgi odağı haline geleceğini belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim