Anlık Bildirim

iOS platformunda Touch ID iptal etme dönemi başlıyor

Artık gerek duyduğunuz zamanlarda Touch ID sensörünü çok hızlı devre dışı bırakabileceksiniz. Bunun için Touch ID tuşuna üst üste 5 kere basmanız yeterli olacak.

Son yıllarda Apple ve kanun birimleri arasında iOS işletim sisteminin kilidini açma konusunda yaşanan tartışmalar halen sıcaklığını koruyor. Apple’ın iOS 11 sürümüne eklediği yeni acil durum çözümü yeni tartışmalara yol açabilir.

Hızlı kapatma

Beta sürümünde ortaya çıkan yeni özellik kullanıcıların sadece Touch ID tuşuna basarak acil durumlarda arama yapmasına olanak tanıyor. Kullanıcının ardı ardına Touch ID tuşuna 5 kere basması durumunda telefon otomatik olarak 911 hattını arıyor.

Kullanıcıya kolaylık sağlamak için geliştirilen bu özellik ne var ki Touch ID sensörünün devre dışı kalmasına neden oluyor. Kullanıcı şifresini girene kadar da sensör aktif olmuyor. Daha önce Ayarlar kısmından bu yapılabiliyordu. Şimdi çok kolay bir hale gelmiş oldu.

Şimdiden kullanıcılar arasında yeni özelliğe Polis Tuşu adı verilmiş. Herhangi bir durumda telefonunun kanun güçlerinin eline geçeceğini düşünen bir kişi kolaylıkla Touch ID sensörünü devre dışı bırakabilecek. Böylece sadece şifre kullanmak gerekecek. Bazı polis güçlerinin Touch ID engelini aşmak için mağdurun veya şüphelinin 3 boyutlu parmak izini çıkardığı biliniyor. Böylece bu da boşa çıkmış olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim