Anlık Bildirim

Yayına başladığı günden bu yana yetersiz kaldığı konusunda eleştirilen ve kullanıcıları bir türlü üçüncü taraf kaynaklardan uzaklaştıramayan Microsoft, bu yıl itibariyle önemli hamleler yapmaya başladı. Ubuntu gibi Linux dağıtımlarını mağazaya getireceğini duyuran firma, Apple ile de yakın temasta.

Mağaza kalabalıklaşıyor

Yapılan açıklamaya göre iTunes yazılımı yıl bitmeden Windows uygulama mağazasında olacak. Bugüne kadar yazılımı Apple resmi sitesinden veya üçüncü taraf kaynaklardan indirebiliyordunuz. Yazılım ayrıca Windows 10 S sürümü ile de uyumlu olacak.

iTunes çok fazla göz önünde olan bir yazılım değil. Bir iOS cihazınız yoksa veya Apple Music dinlemiyorsanız iTunes ile karşılaşmamış olabilirsiniz. Windows hamlesi iTunes yazılımının bilinirliğini arttırması açısından önem taşıyor. Ayrıca Apple Music kullanıcı sayısını da arttırma ihtimali var.

Diğer bir konu ise eğitim kurumlarına yönelik olarak piyasaya sürülecek Windows 10 S sürümünün sadece mağaza sınırları içerisinde kurulum yapabilecek olması. Böylece batarya dostu ve kontrollü uygulamalara erişim sağlanabilecek.

Normalde harici kaynaklarda bulabildiğiniz bir uygulamayı Windows 10 S platformunda mağazadan edinmek zorundasınız. Bu da geliştiricileri adım atmaya zorluyor. Linux geliştiricileri ve Apple haricinde Spotify da Windows mağazasına geleceğini açıkladı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim