Anlık Bildirim

Apple’ın dönemdeki en geniş kapsamlı etkinliği diyebileceğimiz WWDC 2017 geliştirici konferansında pek çok ürün ardı ardına boy gösterdi. En merak edilenlerden birisi olan 10.5 inçlik iPad Pro da sahnedeki yerini aldı.

Yeniliklerle geldi

Sanılanın aksine Apple’ın portföyünde 3 iPad Pro modeli olmayacak. 10.5 inçlik iPad Pro modeli 9.7 inçlik iPad Pro modelinin yerini alıyor. Yani aslında yine iki seçenek olacak. Bu hareketi ile Apple’ın iPad Pro serisini iPad Air serisinden tamamen ayırmaya çalıştığı izlenimi ortaya çıkıyor.

Yeni iPad Pro modelinde Apple pek çok gelişmeye yer vermiş. Örneğin yeni tablet modeline Apple A10X yonga seti eşlik ediyor. Apple’ın en güçlü yonga seti diyebileceğimiz Apple A10X, üç adet performans odaklı özelleştirilmiş çekirdek ve 3 adet de enerji verimliliği odaklı özelleştirilmiş çekirdek barındırıyor. GPU tarafında ise 12 çekirdekli PowerVR birimi var. Böylece performans olarak yüzde 40-50 arasında bir artış elde ediliyor.

10.5 inçlik ekranında daha canlı True Tone teknolojisi ve 600 nit parlaklık değeri sunan yeni iPad Pro, haliyle serideki en küçük model durumuna geçiyor. Ekran kenarları daha ince olan tablet ayrıca 120Hz tazeleme oranına sahip. Tam boy sanal klavyeye sahip olan model ayrıca tam boy klavye aksesuarına da sahip.

Kamera tarafında da dikkat çekici yenilikler mevcut. 12MP çözünürlüğündeki yeni arka sensör OIS destekli ve 4’lü LED barındırıyor. Yüksek deklanşör hızına sahip olan sensör ayrıca 4K video kaydı da yapabiliyor. Ön kamera ise 7MP çözünürlüğünde.

iOS 11

Yeni iPad modelleri için iOS 11 işletim sisteminde bazı yeni özellikler mevcut. Örneğin özelleştirilebilir Dock ile herhangi bir ekrandan sık kullanılan uygulama ve dökümanlara kolayca erişilebiliyor. Sistem genelinde bir uygulamadan diğerine içerikleri çoklu dokunarak sürükle bırak yapabiliyorsunuz. Notlar uygulaması içerisindeki yeni döküman tarayıcısı belgeleri daha hızlı tarıyor ve okunabilirlik oranını arttırıyor.

USB 3.0 ile hızlı şarj desteği sunan 10.5 inçlik iPad Pro modeli önceki neslin aksine 64GB başlangıç kapasitesine sahip. Yeni modelin başlangıç fiyatı 649$ olarak belirlenmiş. LTE versiyonu 779$. Aynı özelliklere sahip 12.9 inçlik iPad Pro için ise 799$ seviyesi belirlenmiş. Yine LTE versiyonu da 929$. Satışlara ülkemiz dahil kısa süre içerisinde başlanacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7811 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ipad pro 10.5 ve wwdc 2017
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim