Anlık Bildirim

Apple A10X: Mobil dünyanın en güçlüsü

Yeni iPad Pro serisi üzerinde mobil dünyaya sunulan Apple’ın yeni A10X yonga seti, Geekbench testlerinde rekor kırıyor ve en güçlü yonga seti ünvanını elde ediyor.

Apple’ın orijinal yonga setinin üzerine daha fazla geliştirmeler yaptığı X serisi yonga setleri her zaman mobil dünyanın en güçlüsü olmayı başarıyor. A8X ve A9X yonga setlerinde olduğu Apple A10X yonga setinde de bu gelenek değişmiyor.

En güçlüsü

3 adet özelleştirilmiş performans odaklı 64-bitlik çekirdek ve 3 adet özelleştirilmiş enerji verimliliği odaklı 64-bitlik çekirdek olmak üzere toplamda 6 çekirdekli olan yonga seti, beraberinde 12 çekirdekli olan yarı özelleştirilmiş bir PowerVR grafik birimi barındırıyor.

Yonga setinin teknik detayları henüz belli değil ve Apple, lansman esnasında A9X yonga setine göre yüzde 30 daha iyi performans sunduğunu ifade etmişti. İlk benchmark sonuçları yonga setinin performans rekoru kırdığını gösteriyor.

Geekbench 4.0 testlerine giren iPad Pro 10.5 modeli tek çekirdek kategorisinde 3915, çok çekirdek kategorisinde ise 9387 skor alarak şimdiye kadarki en güçlü mobil yonga seti olma ünvanını eline geçiriyor.

Daha önce tek çekirdek rekoru yine Apple A10 yonga setine aitti. 3300 civarında skor elde eden yonga setini hiç bir rakip geçememişti. Snapdragon 835 ve Exynos 8895 bile hali hazırda 2300 skor seviyelerine ulaşabilmiş durumda.

Çok çekirdek kategorisinde ise Snapdragon 835 ve Exynos 8895 yonga setleri en iyiler olarak dikkat çekiyordu. 7000 puan seviyesinde dolaşan ikili, Apple A10X karşısında yine geriye düşmüş oldu.

Elbette Apple A10X yonga seti biraz daha özel amaçlı geliştirilen bir yonga. iPad modellerinin daha yoğun iş yükleri nedeniyle daha güçlü işlemciler gerektirmesi bunu zorunlu kılıyor. Ayrıca daha fazla soğutma imkanı sunan büyük kasası sayesinde Apple’ın da eli güçleniyor.

Diğer taraftan yeni iPad Pro modellerinde 4GB RAM kullanıldığı dikkat  çekiyor. iOS işletim sistemi optimizasyonu çok iyi yaptığı için büyük RAM kapasitelerine ihtiyaç duymuyor ancak Apple işi şansa bırakmamış ve akıcılığı korumak adına kapasiteyi arttırmış. Yeni iPad Pro serisi 2999TL’den başlayan fiyatlara sahip. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4763 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ipad pro 10.5 ve
2 etiket daha apple a10x a10x
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim