Anlık Bildirim

Apple Store'da aşırı ısınan iPad bataryası reaksiyon gösterdi: 3 kişi yaralandı!

Hollanda'nın Amsterdam kentinde bulunan Apple Store mağazasındaki bir iPad modelinin bataryasından çıkan kimyasal sızıntı, adeta yürekleri ağza getirdi. Ayrıntılar haberimizde...
Hollanda'nın Amsterdam kentinde bulunan bir Apple Store mağazasında yaşananlar, adeta yürekleri ağza getirdi. Aşırı ısınan bir iPad bataryasından çıkan kimyasal sızıntı sonucu üç kişi solunum rahatsızlığı nedeniyle müşahede altına alınırken, Apple Store çalışanlarının soğukkanlı davranışları ile olası bir facianın önüne geçildi. 

Az kalsın patlayabilirdi

Aşırı ısınma sonucu bataryasından kimyasal sızıntılar ortaya çıkan iPad, Apple Store çalışanları tarafınca içi kum dolu bir çöp kutusuna atıldı. Uzmanlar böylelikle olası bir patlamanın önüne geçildiğini ifade ediyor zira uçucu maddeler içeren lityum iyon piller, aşırı ısınma sonucu reaksiyon gösterebilir ve müdahale edilmediği takdirde potansiyel patlamalara ya da yangınlara sebebiyet verebilir. 
Yerel saatle 14:20'de olay yerine gelen itfaiye ekipleri, hızlı bir şekilde Apple Store içerisindeki kimyasal sızıntıyı tahliye etmeye başladı. Bir itfaiye sözcüsü olayla ilgili "Muhtemelen sızdıran bir batarya paketi var." açıklamasını yaparken, içeride gözle görülür herhangi bir duman göremediklerini ifade etti. Ancak mağaza içerisindeki üç kişinin solunum rahatsızlığı çekmesi, hava yolu sorunlarına neden olabilecek tahriş edici maddelerin açığa çıkmış olduğunu gösteriyor.
Apple Store, itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sonlandırması ile birlikte saat 15:00'da tekrardan hizmete açıldı.
Not: Olay dün Amsterdam'ın Leidseplein meydanında bulunan Apple Store mağazasında gerçekleşmiş olup, hangi iPad modelinin bu talihsiz olaya neden olduğu ise bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3711 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple store, ipad patlama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim