Anlık Bildirim

Apple, iPad'lere sürükle-bırak özelliği getiriyor

Son dakika haberlerine göre Apple, iOS 11 işletim sistemiyle birlikte iPad'lere işlem yapmayı daha pratik hale getirecek sürükle-bırak özelliği kazandıracak. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...
Apple'ın bugün Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) kapsamında iOS'un bir sonraki iterasyonunu sergilemesi bekleniyor. Gelen son dakika haberlerine bakılırsa şirket yeni nesil işletim sistemine iPad'ler için sürükle-bırak özelliğini dahil edecek.
Twitter kullanıcısı @stroughtonsmith, Apple'ın beta iOS sürümlerine eklenen yeni özelliklerle ilgili geribildirim istediği Feedback uygulamasında, sürükle-bırak özelliğine ilişkin bir referans keşfetti.
Sürükle-bırak desteği, iOS 11 çalıştıran iPad'lerde Bölünmüş Görünüm (Split View) modu etkinleştirildiğinde kullanılabilecek. Bu da kullanıcıların daha hızlı işlem yapabilmek için dosyaları sürükleyip bırakmalarına izin verileceği anlamına geliyor.

Sürükle-bırak desteğiyle işlemler hızlanacak

Bölünmüş Görünüm modunda çalışırken, uygulamalar iPad ekranın yalnızca yarısını kaplayacak şekilde otomatik olarak yeniden boyutlandırılıyor. İki uygulama yan yana geldiğinde, kullanıcılar içeriği bir taraftan diğerine sürükleyip bırakabilecek. Yeni özellik sadece metin kopyalarken değil dosyalarla çalışırken de fayda sağlayacaktır.
Örneğin kullanıcıların e-postalara sürükle-bırak yoluyla dosya eklemeleri daha kolay olacak. Veya Microsoft OneDrive gibi uygulamalarla çalışırken, bulut platformuna dosya göndermek daha pratik hale gelebilecek.
Aynı zamanda Apple'ın iOS 11'le gelecek yeni dosya yöneticisi, kullanıcıların dosyaları daha kolay yönetmelerine ve sürükleyip bırakarak e-posta eki olarak göndermesine olanak sağlayacak.
Şimdilik yeni özellikle ilgili çok fazla potansiyel kullanım alanı var gibi görünüyor. Birkaç saat içinde başlayacak WWDC 2017 konferansıyla birlikte, konuyla ilgili daha fazla bilgiye sahip olabileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim