Anlık Bildirim

Zaman zaman teknoloji dünyasında birbirine rakip firmaların yeri geldiğinde en sıkı iki ortak olduğunu görüyoruz. Örneğin Apple ve Samsung arasında yıllardır bir tedarik ortaklığı vardır. Şimdi Microsoft’tan Apple için ilginç bir hamle gelebilir.

Klavyeli kılıf

Microsoft’un resmi web sitesindeki bir indirme sayfasında yakalanan PDF dökümanına göre gelecek planları arasında bir iPad Touch Cover kapaklı kılıfı var. Lityum bataryaların taşınması ile ilgili bir sayfa olduğu için muhtemelen kılıf bir batarya barındırıyor.

Batarya barındıran kılıflar zaten Bluetooth tabanlı klavyeli ürünler oluyor. Bu bakımdan Touch Cover ürünü iPad için hem bir kablosuz klavye hem de bir koruma kapağı haline gelebiliyor. Daha çok Logitech’in buna benzer ürünleri olduğunu biliyoruz.

Peki Microsoft neden bir kılıf projesi üzerinde çalışıyor? Sebebi çok basit. Tablet pazarında en çok satış yapan firma Apple. Artık iPad ailesi sadece son kullanıcılara değil kurumsal kullanıcılara ve profesyonellere de hitap ediyor. Bu bakımdan klavye vazgeçilmez aksesuarlardan birisi haline gelecek. Ofis çalışanlarının iPad Pro ile bir klavye edinmesi mutlaka tavsiye ediliyor. Yani Microsoft’un hamlesi boşuna değil.

Şimdilik Microsoft böyle bir ürünü gerçekten piyasaya sürecek mi belli değil ancak gerekli başvurular yapıldığı için pazara sürülmesinde herhangi bir engel yok. Yani önümüzdeki dönemde bir sürpriz görebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim