Anlık Bildirim

Swift Playgrounds ile iPad üzerinde kodlama öğrenin

iPad için geliştirilen Swift Playgrounds, öğrencileri ve yeni başlayanları Swift ile çalışmayı keşfetmeye teşvik eden, interaktif bir arayüzle kodlamayı hayata geçiriyor.

Kodlama konusuna uzun süredir büyük önem veren Apple, Swift adındaki programlama dilini desteklemeye devam ediyor. iPad için geliştirilen Swift Playgrounds, öğrencileri ve yeni başlayanları Swift ile çalışmayı keşfetmeye teşvik eden, interaktif bir arayüzle kodlamayı hayata geçiriyor.

Swift Playgrounds, Apple tarafından geliştirilen programlama derslerini kapsıyor. Bu derslerde öğrenciler temel kodlama konseptlerini öğrenirken etkileyici bir grafik dünya aracılığıyla ekrandaki karakterleri yönlendirmek, bulmacalar çözmek ve zorlukların üstesinden gelmek için kodlar yazıyorlar.

Uygulama aynı zamanda kullanıcıları yaratıcılıklarını ifade etmeye ve Mail veya Mesajlar’ı kullanarak arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri, hatta internette yayınlayabilecekleri gerçek programlar oluşturmaya teşvik eden yerleşik şablonlar da içeriyor.

Uygulama ile boş Playground belgeleri oluşturabilir veya grafik ve kullanıcı arayüzüne yönelik yapılar içeren yerleşik şablonlardan birini kullanarak dokunmaya ve ivmeölçere yanıt veren güçlü uygulamalar oluşturmaya başlayabilirsiniz. Swift Playgrounds gerçek Swift kodunu kullandığı için, projeleri doğrudan Xcode’a aktarıp iOS ve macOS için tam donanımlı uygulamalara dönüştürülebilecek programlar oluşturabilirsiniz.

Apple, öğrencilerin becerilerini ve ilgi alanlarını genişletirken kodlama yetkinliklerini de artırmalarını sağlamak için düzenli olarak yeni bağımsız sınavlar sunacak. Eğitmenler ve geliştiriciler uygulamaya yönelik olarak kendi sınavlarını oluşturmak için Xcode’u da kullanabilecekler.

Swift Playgrounds’un önizleme sürümü, iOS 10 geliştirici önizleme sürümünün bir parçası olarak Apple Geliştirici Programı üyelerine sunulacak ve Temmuz ayında iOS 10’un herkes tarafından kullanılabilecek beta sürümünde yer alacak. Swift Playgrounds’un son sürümü bu sonbahardan itibaren App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim