Anlık Bildirim

Tamamen iPad üzerinde oyun geliştirmek mümkün

8Bit Magic Games imzasını taşıyan StarSceptre adındaki iOS platform oyunu, tamamen iPad üzerinde geliştirilmesi ile dikkat çekiyor. Artık yazılım için bilgisayara olan gereklilik ortadan kalkıyor.

Mobil cihazlar bugün ayrılmaz birer parçamız haline geldi ve buna paralel olarak da pek çok işlemi bilgisayara ihtiyaç duymadan yapabiliyoruz. Bir dönemin sadece bilgisayara özgü işlemi olan yazılımcılık da artık mobil cihazlar üzerinde yapılabiliyor.

Sürekli gelişiyor

8Bit Magic Games imzasını taşıyan StarSceptre adındaki iOS platform oyunu, tamamen iPad üzerinde geliştirilmesi ile dikkat çekiyor. Otoriteler bağımsız programcılık açısından StarSceptre’yi başarı hikayesi olarak görüyor.

Geliştirici Richard Morgan bir reklam şirketinde yönetici ve genelde yoğun iş temposu ile çalışıyor. İlk oyununu geliştirdikten sonra bilgisayar başında fazla zaman harcayamayacağını fark eden Morgan, hareket halinde iken oyun geliştirmenin yollarını aramaya başlamış.

Morgan bir süre sonra Codea uygulamasını keşfetmiş. Lua yazılım dili üzerinde inşa edilen Codea, basit modüller ve yazılım kalıpları ile iPad üzerinde uygulama geliştirmeyi kolay bir hale getiriyor. Morgan, işe gidip geldiği metroda yeni oyununu geliştirmeye koyulmuş ve sonunda başarı ile tamamlamış. Hatta metrodaki diğer yolcuların test aşamasında kendisine eşlik ettiğini belirtiyor.

Aslında Codea ile geliştirilen ilk oyun 2012 yılında Cargo-bot adını taşıyordu ancak daha çok blok dizme tarzında yapılmıştı ve aksiyon içermiyordu. StarSceptre ise bu açıdan daha zengin ve daha çok emek isteyen bir oyun.

StarSceptre piksel grafiklere sahip bir shooter platform oyunu. Cihazı sağa veya sola eğerek düşmanlardan kaçındığınız oyun oldukça akıcı ve sistemi fazla yormuyor. Oyun, Codea gibi mobil programcılık uygulamalarında neler yapılabileceğinin de en önemli göstergesi. Oyun 7TL fiyat etiketine sahip. Codea ise 55TL.

Codea: App Store

StarSceptre: App Store

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim