Anlık Bildirim

Yeni iPad Pro serisi USB Tip-C ile devrim yapabilir

Bugüne kadar Apple’ın belirlediği bağlantı teknolojilerini kullanan iPad ailesi ilk kez rakip ürünlerin teknolojisine yer verecek. Yeni iPad Pro modellerinde USB Tip-C görebiliriz.

Akıllı telefon pazarının modern anlamda yeniden ayağa kalktığı ve büyümeye başladığı ilk dönemlerde her üreticinin farklı bir bağlantı kablosu kullandığını gördük. Bölünmüşlük ve uyumsuzluk sonucunu veren bu politika USB birliğinin devreye girmesiyle yavaş yavaş sona erdi.

Bugün bir microUSB veya Tip-C kablosuyla herhangi bir Android cihazı şarj edebilmek veya bilgisayara bağlamak mümkün. Ayrıca harici USB bellekler de kolay bir şekilde bağlanabiliyor.

iPad Pro 2018 yeni bir trend başlatabilir

Ne var ki Steve Jobs’un da etkisiyle Apple hep bu trendin dışında kaldı. iOS cihazları bugüne kadar USB teknolojilerini temel alan özel bağlantı kabloları kullandı. Hiçbir şekilde Android cihazlar ile bir benzerlik sunmadı. Bununla birlikte yeni bir devrim kapıda.

Yeni nesil iPad Pro modelleri için dile getirilen USB Tip-C desteği iddiası yavaş yavaş güçleniyor. Endüstri kaynakları da iddiaları doğrulamaya başladı. Apple ilk kez Android tarafı ile aynı bağlantı kablosunu kullanacak.

10.5 inçlik ve 12.9 inçlik iPad Pro modelleri Lightning girişinin yanında bir de USB Tip-C girişine yer verecek. Böylelikle 4K monitörlere bağlantı gibi daha esnek çıkış birimlerine imkân tanınacak.

Aslında USB Tip-C bağlantısı diğer iOS cihazları bir yana iPad Pro serisi için eleştirilen bir konuydu. Daha çok içerik üreticilerine ve profesyonellere hitap eden, donanımı ile kendisini masaüstü bilgisayarların karşısına koyan iPad Pro serisinin USB Tip-C bağlantısı kullanmaması eksiklik olarak görülüyordu. Artık bu eksiklik de kapatılmış oldu. 30 Ekim itibariyle yeni iPad Pro serisinin daha başka neler sunacağını hep birlikte göreceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10601 kez okundu.
33 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ipad pro 2018 ve ipad pro usb type-c
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim