Anlık Bildirim

Yeni iPad Pro ve iPhone SE modellerindeki RAM miktarı belli oldu

Apple'ın lansmanda hiç bir şekilde değinmediği 9.7 inçlik iPad Pro ve iPhone SE modellerindeki RAM miktarı, yapılan benchmark testleri sonucunda ortaya çıkmaya başladı.

Önceki gün yapılan Apple'ın bahar etkinliği sonrasında, yeni ürünlerin donanımı konusundaki tartışmalar devam ediyor. Bilindiği gibi Apple, kesinlikle ürünlerin RAM miktarı konusunda açıklama yapmıyor ve çeşitli üçüncü taraf benchmark yazılımlarının uygulanması ile bulunabiliyor. Yeni iPad Pro ve iPhone SE modellerinde de durum aynı.

Lansman sonrası tahminler, iPhone SE için 1GB LPDDR4 RAM, yeni iPad Pro için de 3GB LPDDR4 RAM çevresinde toplanıyordu. İlk benchmark sonuçlarına göre, iPhone SE hoş bir sürpriz yaparken, yeni iPad Pro ise biraz beklentilerin altında kalıyor.

iPhone SE modelinde yer verilen RAM miktarı 2GB. Yani iPhone 6S serisi ile aynı. Apple A9 yonga seti de düşünüldüğünde, ailenin en güçlü iPhone modeli iPhone SE olacak. Küçük ekran ve daha düşük çözünürlük ile birleşen yonga seti, performans meraklısı tüketicileri de memnun edecektir.

Yeni iPad Pro modelinde ise 2GB RAM miktarı ile karşılaşıyoruz. Anlaşılan Apple, büyük abisinin ailenin en güçlüsü olarak kalmasını istiyor. Hızı biraz daha düşürülen Apple A9X yonga seti ile, yeni iPad Pro orijinal modelden daha düşük bir performans sunacak ancak yonga seti halen mobil dünyanın en güçlüsü olmaya devam edecektir.

Her iki model de gelecek ay başlarında ülkemizde satışa sunulacak. iPhone SE için 16GB-1999TL, 64GB-2399TL yeni iPad Pro için 2199TL başlangıç fiyatı mevcut.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9559 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone se, ipad pro 9.7 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim