Anlık Bildirim

iOS 12.1 Beta, yatay modda Face ID desteğinin geleceğini gösteriyor

Dün yayınlanan iOS 12.1 Beta sürümü, cihaz yatay moddayken Face ID yüz tanıma sisteminin çalışacağı ile ilgili ipuçları verdi. Ancak bu seçenek sadece iPad'ler için olabilir.
iOS 12.1 Beta sürümünde dikkat çeken bu yeni özellik muhtemelen iPhone X, Xs veya XR ile çalışmayacak çünkü çalışabilmesi için Apple'ın ön yüze bakan sensörleri yeniden düzenlemesi gerekiyor. Ancak bu güncelleme iPad kullanıcıları için oldukça sevindirici olabilir. Zira bu kullanıcıların Face ID'yi kullanmak için cihazı yatay pozisyondan, portre moduna yani dikey duruma getirmelerine gerek kalmayacak.

iPhone modellerinde kullanılamayacak

iPad'lerin video izleme, internette gezinme, çizim yapma vb. durumlar için sürekli yatay olarak kullanıdığı düşünülürse uzun süredir beklenen bu özelliğin son derece faydalı olabileceğini söylemek mümkün. Geliştirici Steve Troughton-Smith, Face ID'nin TrueDepth teknolojisinin doğru çalışabilmesin için, iPhone'ların ön yüzünde yer alan sensörlerin farklı bir hizalamada olmaları gerektiğini belirtiyor.
Apple, 12 Eylül'deki iPhone lansmanında yeni iPad Pro'lar ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak şirketin 10.5 inç ve 12.9 inç ekranlı iPad Pro'lar üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Daha ince çerçevelerle gelmesi beklenen yeni iPad Pro'ların ne zaman görücüye çıkacağı ise şimdilik belli değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim