Anlık Bildirim

iPhone ve iPad’lerde kritik hata: Uygulamalar açılmıyor!

Facebook kütüphanesindeki bir hata nedeniyle iOS ve iPadOS işletim sistemindeki bazı uygulamalar açılmadan çöküyor. Uygulamalar neden çöküyor? Yanıtı haberimizde.

iPhone ve iPad’lerde kritik hata: Uygulamalar açılmıyor! Tam Boyutta Gör

Bugün öğle saatleri itibariyle iOS ve iPadOS işletim sisteminde kritik bir hata meydana geldi. Tüm kullanıcıları etkileyen hata nedeniyle bazı uygulamalar açılmıyor. Uygulamayı açmak için uygulama ikonuna dokunduğunuzda hata mesajı vermeden uygulama çöküyor. Yaklaşık 6-7 denemeden sonra uygulama açılabilir duruma geliyor.

iPhone ve iPad'de uygulamalar neden çöküyor?

Uygulamaların açılmama sebebinin Facebook kütüphanesindeki bir hatadan kaynaklandığı ortaya çıktı. FB SDK Core Kit ismindeki kütüphane uygulamaların çökmesine neden oluyor. Kütüphanedeki string türündeki bir değişkene Null değeri verildiği için bu sorun yaşanıyor. Facebook, hatayı gidermek için çalışmaya başladı. Sorun sadece Türkiye’deki değil tüm dünyadaki kullanıcıları etkiliyor

DH mobil uygulamamamız da bu kütüphaneyi kullandığı için benzer sorun yaşanıyor. Spotify, 9GAG, N11, Bundle, Getir, BiTaksi, Enpara, Booking, Pinterest uygulamalarında da aynı sorun gözlemleniyor.

Uçak moduna alınca uygulamalar açılıyor

Bazı uygulamalar sürekli denemenize rağmen açılmıyor. Örneğin Spotify'ı 50 defa denememize rağmen açamıyoruz. Bu uygulamaları açmak için cihazınızı uçak moduna alabilirsiniz. İnternet bağlantısı olmayınca uygulamalar açılabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
55120 kez okundu.
46 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios hata, uygulamalar açılmıyor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim