Anlık Bildirim

Galeri: iPhone 7 Plus vs iPhone 8 Plus kamera karşılaştırma örnekleri

iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus'ın kamera performansları karşılaştırıldı. Haberimizden, iki cihazın kameralarıyla çekilmiş fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.
Yaklaşık 1 ay önce tanıtılan iPhone 8 Plus, A11 Bionic çipi ve yeni kamera özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran cihazın kamerasını bir önceki model olan iPhone 7 Plus'ın kamerasından ayıran bazı nüanslar bulunuyor.
İki cihazın da kamera performansının oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz ancak iPhone 8 Plus'ın kamerası bir tık daha iyi performans gösteriyor. Kameraların teknik detaylarına bakacak olursak, her iki cihazda da ƒ/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP'lik OIS destekli ana kameraya ve ƒ/2.8 diyafram açıklığında 12MP'lik telefoto ikinci kameraya yer veriliyor. Ancak iPhone 8'in kamera performansı birtakım yazılımsal iyileştirmelerle birlikte iPhone 7 Plus'tan ayrılıyor. Kamera arayüzüne eklenen Portrait Lighting özelliği ile farklı ışık efektlerini simüle ederek neredeyse DSLR seviyesinde derinlik efekti uygulanabiliyor. Kontür ışıklandırma, doğal aydınlatma, stüdyo ışıklandırması, sahne aydınlatması ve mono sahne aydınlatması seçenekleri arasından seçim yaparak da porte modunun derinliğini arttırabilmek mümkün.

Sonuç 

Yukarıda da belirttiğimiz üzere iki cihazın kamera performansı arasında çok bir fark yok. iPhone 8 Plus'ın renkleri biraz daha canlı gösterdiği aşikar. iPhone 8 Plus'taki birtakım yazılımsal iyileştirmeler cihazı bir tık daha ileriye taşıyor. Eğer bir iPhone 7 Plus'ınız varsa, iPhone 8 Plus'a geçmek için acele etmeyin. Bir sonraki iPhone modeli daha iyi bir tercih olabilir. 
Dilerseniz aşağıdaki galerimizden iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus ile çekilmiş kamera karşılaştırma örneklerini inceleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim