Anlık Bildirim

ABD hükümetinden Nancy Pelosi: iPhone'u Steve Jobs icat etmedi!

ABD meclisi azınlıklar lideri Nancy Pelosi iPhone'u Steve Jobs'un icat etmediğini söyledi. Pelosi'ye göre Jobs hükümet destekli Ar-Ge çalışmalarını ticarileştirerek dünyayı sallayan bir cihaz yaptı.
Vizyoner Steve Jobs genellikle iPhone mucidi olarak tanınıyor ancak meclis azınlıklar lideri Nancy Pelosi'ye göre bu tamamen yanlış bir sıfat. Pelosi bu haftaki Demokratik Ulusal Kongre Platformu'nda Steve Jobs'un sadece federal hükümetin fikrini aldığını ve ardından iPhone'u tasarladığını ancak araştırma ve geliştirme aşamasının büyük bir bölümünün Amerika Birleşik Devletleri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
Pelosi yaptığı konuşmada elindeki iPhone'u göstererek "Bu akıllı telefonun hemen hemen herşeyi federal yatırımlar ve araştırmalarla geldi. Steve Jobs bunun tasarımı konusunda ve bunlar bir araya getirerek iyi bir iş yaptı. Federal araştırma icat etti" dedi. Elbette bu Steve Jobs'un iPhone'un arkasınadaki adam olduğuna inanan Apple fanlarını ayaklandırabilecek çok tartışmalı bir ifade ve ABD hükümeti bundan kendine pay çıkarmaya çalışıyor olabilir. Bazı teknolojilerin üretime ve genel kullanıma açılmadan önce askeri ya da diğer sınırlı amaçlarda kullanılmak üzere federal araştırma takibinde doğduğu bilinen bir gerçek.
Pelosi burada Steve Jobs'un ABD hükümeti tarafından finanse edilen bazı projeleri kullandığını ve iPhone'u yapmak için onları bir araya getirdiğini söylemek istiyor. Yani azınlık lideri açıkça Steve Jobs ve Apple'daki meslektaşlarının federal destekli yenilikleri alarak onları ticareleştirdiğini ve böylece dünyayı değiştren güzel bir cihaza dönüştürdüğünü söylüyor. Görünen o ki San Bernardino iPhone'u konusunda ABD hükümetiyle büyük bir savaş yaşayan Apple yeni bir polemikle daha gündeme gelecek. Her ne olursa olsun şirket CEO'su Tim Cook'un Pelosi'nin son ifadeleri hakkında söyleyeceklerini duymak ilginç olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13197 kez okundu.
33 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steve jobs, ABD ve
4 etiket daha destek ar-ge hükümet Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim