Anlık Bildirim

Amazon’un sesli asistanı Alexa, Siri’ye rakip olabilir

Amazon’un sesli asistanı Alexa artık iOS için resmi uygulamaya sahip. 10 Binden fazla işlevi olan Alexa, iPhone’larda bulunan sesli asistan Siri’yle büyük bir mücadele içine girecek.

Amazon’un sesli asistanı Alexa, Siri’ye rakip olabilir
 

Amazon’un ilk olarak Echo isimli akıllı cihazında bulunan sesli asistan Alexa, artık iPhone kullanıcıları tarafından da kullanılabilecek. Amazon’un dün Alexa’nın İOS sürümünü hizmete sunmasıyla birlikte kullanıcılar Amazon’un uygulamasını indirip yukarıda bulunan mikrofona basarak Alexa’yla iletişim geçip tıpkı çeşitli konular hakkında soru sorabilecek ve telefon üzerinden müzik çalma, haritalara bağlanma gibi işlevleri yerine getirmesini isteyebilecek.

Amazon’un çevrimiçi mağazasında ürün listeleme, fiyat bilgisi öğrenme gibi konularda da yardımcı olan Alexa’nın geliştiriciler tarafından oluşturulmuş 10.000’i aşkın becerisi olduğu ifade ediliyor. Ayrıca iPhone kullanıcılarının Siri’de yaptıkları gibi her türlü soruya cevap vermeye çalışan ve kullanıcıların diğer akıllı aletleriyle bağlantı kurabilen Alexa, daha önce LG’nin yeni buzdolabında ve Huawei Mate 9’da yer alacağı bu yılın başında gerçekleşen CES 2017’de duyurulmuştu.

Rakip Asistanlar Apple'ın Bölgesinde  

Apple’ın Siri’si her ne kadar rakipsiz bir sesli asistan gibi görünüyor olsa da geçen hafta Microsoft’un sesli asistanı olan Cortana, aldığı güncelleme ile sesli komutları algılama ve soruları yanıtlama konusunda önemli bir mesafe kaydettiğini göstermişti. Şimdi ise Amazon’un Alexa’sı Apple’ın topraklarına giriyor. Tabi Siri hala rakiplerine göre çok ciddi avantajlara sahip. Tuş kilidi kapalı olsa da çalışıyor olması ve Alexa’nın aksine çalışması için herhangi bir uygulama açma gereği duyulmuyor oluşu Siri’yi rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor.

Yine de özellikle Amazon’un uygulamasını kullanan kullanıcıların Alexa’yı da çevrimiçi alışverişlerinde bir yardımcı olarak kullanması bekleniyor. Rakiplerinin kendi ekosistemine girmesine kayıtsız kalmayan Apple da İOS 11 güncellemesiyle birlikte Siri’yi de geliştirecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde makine öğrenme girişimi olan Perceptio şirketini ve sesli komut şirketi VocalIQ'u satın alan Apple’ın bu hamlelerle birlikte Siri’ye bazı yenilikler getireceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim