Anlık Bildirim

Android'in performansını yetersiz bulan Amerikan Ordusu, iPhone'a geçiyor

Yeni nesil teknolojilere adapte olmaya çalışan silahlı kuvvetler, modern telefonlardan maksimum randımanı almak istiyor. Bu doğrultuda Amerikan Ordusu da Android'den iPhone'a geçiş kararı almış.
Amerikan Ordusu'nun Özel Harekat Komutanlığı, personeline verdiği Android telefonları iPhone ile değiştirme kararı aldı. Askerlere daha önce verilen Android Taktik Taarruz Kiti,  Samsung Galaxy Note serisinin türevi telefon içerirken, alınan karar doğrultusunda telefonlar iPhone 6s ile değiştiriliyor, nedeni ise ordunun performans ve akıcılık ihtiyacı.
Military.com sitesine açıklamada bulunan bir kaynak, Android telefonun donduğunu ve sık sayılabilecek aralıklarla kendi kendine restart attığı, iPhone 6s'nin ise askeri makamlar tarafından daha hızlı ve akıcı bulunduğunu söyledi. Ayrıca iPhone 6s'nin grafik kabiliyetleri de asker tarafından "net" ve "inanılmaz" olarak yorumlanmış. Özel Kuvvetler Komutanlığı için spesifik uygulamalarda ekranı bölme özelliği Android platformunda istenen başarımı gösterememiş. Asker bir yandan konum takibi, diğer taraftan da haberleşme beslemelerini aynı anda ekranı bölerek kullanmak isterken, Android'in bu aşamada çok sık donduğu, buna karşılık IOS platformunun akıcılıktan taviz vermediğini belirtiyorlar.
Amerikan Ordusu daha önce Irak ve Afganistan gibi sıcak savaşın yaşandığı bölgelere giden askerlerine pratik dil eğitimi için iPod Touch ve iPad gibi cihazlar sağlamıştı. Şimdi merak edilen konu, askerin performansını beğenmediği Galaxy Note'un hangi model olduğu. Askeri yatırımlar uzun süreli planlama üzerinden yapıldığı için bahsi geçen cihazların birinci nesil Galaxy Note modeli olma ihtimali dahi olabilir, bunu ancak zaman içerisinde görebileceğiz.
Tabi bazı zamanlar kurumlar arasında çeşitli anlaşmalar da yapılabiliyor. Amerikan Başkanı Barack Obama'nın çok uzun süre BlackBerry'den vazgeçememesi de konunun bir başka boyutu. Özellikle Apple başkan yardımcısı Phil Schiller'ın konu hakkında yaptığı Tweeter paylaşımı, Apple'ın bu gelişmeye verdiği önemi gösteren bir adım olarak yorumlanabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13777 kez okundu.
47 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, amerikan ordusu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim