Anlık Bildirim

App Store'daki kripto para uygulamaları için yeni kurallar getirildi

Apple, App Store'da yer alan kripto para uygulamalarının mağazada varlığını sürdürebilmesi için uyması gereken yeni şartları paylaştı. Şirketin getirdiği yeni kurallar haberimizde.

App Store'daki kripto para uygulamaları için yeni kurallar getirildi Tam Boyutta Gör
 

Uygulama mağazalarında; kullanıcıların yatırımlarını ele geçirmeyi veya kullanıcıların işlemcilerini farklı amaçlarda kullanmayı hedefleyen çok sayıda sahte kripto para uygulaması bulunuyor. Kullanıcı mağduriyetinin önüne geçmek isteyen Google, nisan ayında yaptığı açıklama ile haziran ayında bu tip uygulamalarının tamamının Chrome Web Mağazası'ndan kaldırılacağını duyurmuştu. Kripto para uygulamaları konusunda benzer ve daha kapsamlı bir düzenleme yapmak isteyen Apple ise bu uygulamaların uyması gereken yeni şartları duyurdu.


iPhone yongası ile madencilik yasaklanıyor 

Yeni şartlar kripto para cüzdanlarını, borsaları, madencilik platformlarını ve ICO destek uygulamalarını kapsarken Apple, bu şartları sağlamayan uygulamaların App Store'da barınamayacağını belirtiyor. Cupertinolu şirketin getirdiği en önemli şart mobil madencilik uygulamalarıyla ilgili. Apple madencilik için iPhone'un yongasını kullanan uygulamaların tamamını yasaklıyor. Yani mobil cihazlardan madencilik yapıldığı ileri süren uygulamalar iPhone'un işlemcisini kullanmayıp sadece bulut tabanlı madencilik gibi cihaz dışında faaliyet yürütürse App Store'da yer alabilecek.


Resmi olmayan kripto para cüzdanlarına da engel olmak isteyen Apple, artık sadece kurumsal geliştiriciler tarafından geliştirilen cüzdan uygulamalarının platformda yer alabileceğini belirtiyor. Yani bireysel geliştiricilerin hazırladığı kripto para cüzdanları App Store'da yer alamayacak. Benzer şekilde borsa uygulamaları için de sadece borsanın kendisinin hazırladığı, resmi uygulamalar App Store'da kullanıcı karşısına çıkabilecek.


Şirket ICO'lara yönelik uygulamalar için de yetkili kurumlardan onay alma ve yasalara uyma şartı getiriyor. Tabi ABD'de ICO'lara yönelik bir kısıtlama söz konusu olduğundan bu tip uygulamalar platformdaki varlıklarını sürdürebilir mi, merak konusu ancak ICO sürecinde yaşanan mağduriyetlere engel olmak için böyle bir yöntem tercih edilmiş. Son olarak bütün kripto para uygulamalarını kapsayan bir şart getirilmiş durumda. Kripto para uygulamalarının çoğu kullanıcıların; farklı uygulamaları da indirmek veya uygulamayı sosyal ağlarda paylaşmak gibi görevleri yerine getirmesi halinde hediye kripto paralar kazanacağını ileri sürüyor. Bu tip teşvikleri tamamen yasaklayan Apple, kullanıcıların kripto para karşılığında görevlendirilmesine engel olunacağını belirtiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim