Anlık Bildirim

Son zamanlarda yeni iPhone’larda bulunacağı iddia edilen özellikler ve sızıntılarla gündeme gelen Apple’ın mali durumu da iPhone’lar kadar ilgi çekici. 2017’nin ilk çeyreğine rekor sayıda iPhone satışı ile başlayan teknoloji devi, geçtiğimiz yıl yaşadığı düşüşü geride bırakmış ve ilk iPhone’un piyasaya sürülmesinin 10.yılı olan 2017’yi çeşitli yenilikler ve yüksek kazançlarla geçirmenin hesaplarını yapmaya başlamıştı. Çalışmalarının meyvesini toplamaya başlayan şirketin hisse değerleri rekor seviyelere ulaşırken bir rekor da pazar değerinde yaşandı.


 
Günün erken saatlerinde Apple hisseleri yüzde 1 değer kazanarak 153.99 dolarlık değere ulaşırken şirketin pazar payı da hisselerdeki yükselişle birlikte 803 milyar dolara ulaştı. Bu değer Apple’ı, 800 milyar dolar değer barajını geçen ilk Amerikan şirketi yaparken daha önce 800 milyar dolar piyasa değerine yaklaşan bazı Amerikan petrol şirketlerinin ve bu değeri aşan diğer petrol şirketlerinin yerini yavaş yavaş mobil teknoloji dünyasına bıraktığının da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.


2017'ye Hızlı Başladı 

Apple’ın bu yılın başında 610 milyar dolar civarında olan pazar değerini yaklaşık 4 ay içinde yüzde 33 artırarak büyük bir başarıya imza atmasının temel nedenleri olarak şirketin donanım dünyasından uzaklaşarak iCloud ve App Store gibi getirisi yüksek hizmetler üzerinde yoğunlaşması ve bu yıl tanıtılması beklenen 3 yeni iPhone modeline yönelik gittikçe artan ilgi olarak gösteriliyor.


Apple’ın en büyük hedeflerinden olan 1 trilyon dolarlık piyasa değerini, bu yıl içinde, aşıp aşmayacağı ise büyük bir merak konusu. Uzmanlar şirketin bu yükselen grafiğini koruması ve yeni iPhone modellerinin beklentileri karşılaması halinde 1 trilyonluk piyasa değerinin sürpriz olmayacağını düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3021 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple iphone, piyasa değeri ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim