Anlık Bildirim

Apple, ABD’li teknoloji şirketlerine 1 milyar dolar fon ayırdı

Yenilikçi teknolojilerin ABD sınırları içerisinde geliştirilmesini isteyen Apple, yerli teknoloji şirketlerine destek olması amacıyla 1 milyar dolarlık bir fon ayırdı.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde TrueDepth kamera sisteminin bileşenlerinden birisini üreten ABD’li Finisar firmasına 390 milyon dolar yatırım yapması, iPhone X üretiminin arttırılmasına yönelik olarak düşünülmüştü. Yatırım aslında büyük bir planın parçası.

Kalkınma hamlesi

Advanced Manufacturing Fund adında yeni bir fon kuran firma, ABD’li teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Finisar yatırımı da bu fonun içerisinde yer alıyor. Yılın başlarında da Gorilla Glass camları üreten Corning’e fondan 200 milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştı. Yani yatırım miktarı toplamda 600 milyon dolara çıkmış oldu.

Apple operasyon şefi Jeff Williams, ABD’li teknoloji firmalarının kendini geliştirebilmesi adına bu fonu kurduklarını ve gelecekteki fırsatlara göre bütçenin daha da yukarıya çıkabileceğini dile getirdi. Firmanın amacı kazan-kazan yani hem kendisi yenilikçi bileşenlerle cihazlarını güçlendirecek hem de yerli firmalar kalitesini arttırmış olacak.

ABD’de zaten uzun yıllardır üretimin yerliye dönmesi sıkça tartışılan bir konu. Zamanında Moto X modelinin yüzde 70’i ABD’de üretilmiş ve büyük övgü almıştı. Trump hükümeti de bu konuda ısrarcı. Bu bakımdan Apple’ın yatırımlarını bir de bu açıdan değerlendirmekte yarar var.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim