Anlık Bildirim

Apple, Çinli üreticinin açtığı patent davasını kazandı

Çin mahkemesi, yerel üretici Shenzen Baili’nin geçen yıl dile getirdiği, Apple’ın iPhone 6’sının aslında kendi telefonlarının kopyasını olduğu iddiasını reddetti.

Apple, Çinli üreticinin açtığı patent davasını kazandı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl Çin’de yerel akıllı telefon üreticisi Shenzen Baili; Apple’a, iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin kendilerinin ürettiği Baili 100C isimli akıllı telefonun tasarım açısından kopyası olduğu iddiasıyla dava açmış ve marka haklarının etkilenmemesi için iPhone 6 ve 6 Plus’ın Çin pazarında satılmaması için yasaklama getirilmesini istemişti. Çin’in resmi haber ajansı Xinhua’ya göre mahkeme davanın sonucunu açıkladı ve kararı Apple’dan yana oldu.

Mahkeme Shenzen Balli’nin, 100C modeline ait tasarımının patentini almış olmasına rağmen iPhone 6 ve 6 Plus tasarımlarının fikri mülkiyet haklarını ihlal etmek için yeterli olmadığını açıkladı. Mahkeme ayrıca dava sürecinde Apple’ın Shenzen Balli’nin 100C’ye ait patentinin kaldırılması yönünde sunduğu talebini de reddetti. Şimdi iki tarafın da reddedilen istekleri karşısında kararı temyize götürmesi bekleniyor.

Apple daha önce başta Samsung olmak üzere pek çok şirketle patent davasına dahil olmuş olsa da bu dava şirket için oldukça önemliydi zira mahkemenin Apple’ın aleyhine vereceği bir kararda geçtiğimiz yıl özellikle iPhone 6 ve 6 Plus satımıyla Çin’de en çok akıllı telefon satan dördüncü üretici olan Apple için Çin pazarında satacağı ürünlere kısıtlama gelmesi şirketin bu dev pazarda büyük bir yara almasına neden olabilirdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim