Anlık Bildirim

Apple Music ücretleri ucuzluyor

Apple’ın pazarda liderlik kovalayan çevrimiçi müzik hizmeti Apple Music, ısınan rekabet nedeniyle fiyat indirimine gidiyor. Abonelik ücretlerinde yüzde 20 indirim söz konusu.

Çevrimiçi müzik hizmetleri sektörünün giderek daha rekabetçi olmaya başladığı son dönemde, oyuncuların da birbiri ardında önemli hamleleri geliyor. Pazarda liderlik hedefleyen Apple, müzik hizmetinde indirim yapmaya hazırlanıyor.

Rekabet Kızışıyor

Sektörden gelen bilgilere göre Apple Music hizmetinde yüzde 20 civarında bir indirim söz konusu. Hali hazırda 9.99$ olan tek abonelik fiyatı 7.99$ seviyesine inecek. Aile aboneliği ise 14.99$’dan 12.99$ seviyesine gerileyecek. Böylece hizmet en ucuz seviyesine inecek.

Aslında Apple’ın en başta bu fiyatları benimsemek istediği ancak içerik sağlayıcıların yüksek telif ücretleri için bastırması nedeniyle vazgeçtiği belirtiliyor ancak artan rekabet koşulları nedeniyle fiyat indirimi de kaçınılmaz hale geldi. Özellikle Amazon Music Unlimited hizmetinin aylık 4$ ücret ile faaliyete geçmesi rekabeti biraz daha ısıtmış gibi görünüyor.

Apple’ın en erken Aralık ayında böyle bir indirime gideceği konuşuluyor. Tam tatil dönemine denk gelmesi, daha fazla kullanıcı çekmesi açısından da önemli görülüyor. Hali hazırda 17 milyon civarına aboneye sahip olduğu ifade edilen platform bu sayede yeni yıla abone sayısını arttırmış olarak girecek.

Elbette en büyük rakip Spotify’ın da tatil dönemi için hamlesi olacaktır. Reklam tabanlı ücretsiz abonelik sürümü ile daha kolay kullanıcı çekebilen Spotify, fiyatlarda indirime gittiği takdirde ücretli abone sayısında da artış yaşayacaktır. Hizmetin yaklaşık 40 milyon ücretli abonesi bulunuyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4887 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple music ve spotify
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim